Бая до Санчо - Бразилия Бая до Санчо е един

...
Бая до Санчо - Бразилия Бая до Санчо е един
Коментари Харесай

Най-красивите плажове в света – от острова на Ди Каприо до черния пясък на Исландия

Бая до Санчо - Бразилия



Бая до Санчо е един от райските плажове на Фернандо де Нороня - вулканичен архипелаг, ситуиран на към 350 км от крайбрежията на Бразилия. Заради богатата си флора и фауна той е разгласен за народен парк и е включен в листата на ЮНЕСКО за естествено завещание. Плажът обаче е мъчнопроходим - туристите би трябвало да слязат по стръмно желязно стълбище в скалите, което е толкоз тясно, че двама души не могат да се разминат. Алтернатива е наемането на лодка, която води пътуващите до красивия залив по море. Максималният потенциал е 700 души дневно, като всеки би трябвало да заплати така наречен екологичен налог от 12 $.

Игъл Бийч - Аруба, Карибско море



Този хубав плаж се намира на остров Аруба - част от Малките Антили в Карибско море. Игъл Бийч е дълъг към 1 км, като финият бял пясък притегля гости от целия свят, а достъпът до него е свободен. Въпреки че Аруба е прочут с ветровитото си време поради тропическите ветрове, водата на плажа е спокойна, като няма водорасли или камъни, което прави мястото съвършено за плуване. Морската фауна е разнообразна - посетителите могат да видят разнообразни типове риби и раци, а също така Игъл Бийч е известен за гнездене и излюпване на морски костенурки, които идват сред март и септември.

Кейбъл Бийч - Брум, Австралия



22-километровата линия бял пясък, обградена от тюркоазените води на Индийския океан, е магнит за туристи от Австралия и други точки на света. Кейбъл Бийч предлага редица действия, като най-емблематична е разходката с камили. Заради размера си плажът не е препълнен даже в натоварения сезон сред май и октомври, а достъпът до него е елементарен - западноавстралийският град Брум е на към 15 мин с кола, а туристите, които нямат нает автомобил, могат да употребяват и градски превоз. На Кейбъл Бийч има огромни приливи и отливи, като е целесъобразно авансово да се ревизира кога на деня са, с цел да могат посетителите да разполагат с по-голяма плажна линия.

Рейнисфяра - Исландия



Световноизвестният плаж е добре прочут с черния си пясък. Разположен е до най-южното село в континенталната част на Исландия - Вик. Плажът е на към 180 км от столицата Рейкявик и пътуването до него лишава 2 часа и половина. За огромните скали към плажа се носят доста митове. Една от тях гласи, че били тролове, които дърпали кораби към брега, само че изгревът ги вкаменил. Препоръчано е посетителите в никакъв случай да не се обръщат с тил към вълните и да пазят отдалеченост от към 30 метра от водата. Причината - плажът е дом на смъртоносен морски феномен - дебнещи талази. Те дърпат във вътрешността с изключителна мощ, като един път попаднал в тях, човек е съвсем невероятно да излезе. Те са невидими на повърхността и могат да зародят ненадейно даже при умерено време.

Грейс Бей - Търкс и Кайкос, Карибско море



Грейс Бей от дълго време е считан за един от най-красивите плажове в света, като 19-километровата линия тънък бял пясък се намира на остров Провиденсиалес, прочут измежду локалните като Прово. Плажът е известна дестинация за туристи, като огромна част от хотелите, заведенията за хранене и магазините се намират наоколо до него. Грейс Бей е част от естествения парк “Принцеса Александра ”, а посетителите му могат да намерят там идеални условия за гмуркане, парасейлинг или гребане.

Мая Бей - Тайланд



Спиращият дъха залив, който се намира на остров Фи Фи Ле, се трансформира в световноизвестна дестинация след холивудския филм от 2000 година “Плажът ”, в който взе участие Леонардо ди Каприо. Поради огромния напор на туристи Мая Бей затваря изцяло за гости през 2018 година, като е отворен още веднъж чак при започване на 2022 година при строги правила. В залива не се позволяват лодки, плувци и гмуркачи, като посетителите могат единствено да потопят краката си в кристалните води. Поради опасения за сигурността от тази година Мая Бей ще бъде затворен в интервала август - септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР