Бавно, но сигурно, военно-промишленият комплекс в Русия се променя, което

...
Бавно, но сигурно, военно-промишленият комплекс в Русия се променя, което
Коментари Харесай

National Interest: Западът следи изкъсо прогреса на руската военна мощ

Бавно, само че несъмнено, военно-промишленият комплекс в Русия се трансформира, което провокира съществено безпокойствие на Запад. Днес Русия се е трансформирала в олицетворение на научните нововъведения в ерата на галактическите технологии, а Пентагонът, Държавният департамент и Белият дом деликатно следят това, написа "The National Interest ", представен от pogled.info

В ерата на киберсигурността и изкуствения разсъдък би трябвало да се подобрят и военните технологии. Според The National Interest, от няколко години Русия отделя огромно внимание на развиването на военните си технологии, а Пентагонът, Държавният департамент и Белият дом наблюдават деликатно съветските военни нововъведения.

Русия се трансформира в олицетворение на научните нововъведения в ерата на галактическите технологии. Кремъл е наясно, че бъдещите войни ще се дефинират от спорове като Сирия, в които ще взе участие по-малко пехота и множеството от военните дейности ще се правят от въздуха благодарение на дронове.

Руските военни си мислят за революционни технологии, употребявайки усъвършенствана и комплицирана роботика. Оръжията на безпилотните летателни апарати непрекъснато се усъвършенстват. Русия се пробва да изпревари другите страни и съумява. Москва има 4 хиляди безпилотни самолети - вторият по величина парк след Съединените щати - и в това отношение изпреварва Китай.

В предишното руснаците нямаха задоволително бойни дронове, а Москва водеше прекомерно малко пердах. Придобиването на дронове от Израел имаше смисъл едвам до момента в който Москва се опита да преоткрие велосипеда, създавайки сходни устройства за своето разузнаване посредством противоположен инженеринг. Вашингтон обаче загатва, че тъкмо това прави Москва с безпилотния летателен уред "Орион ".

„ Бавно, само че несъмнено, военно-промишленият комплекс в Русия се трансформира. Това провокира съществено безпокойствие на Запад, изключително поради напрежението, което съществува сред Москва и Киев.”, написа създателят на материала.

Неотдавна монополът върху най-напредналите военни технологии принадлежеше на Съединени американски щати, само че Русия е решена да реализира военно предимство, макар глобите и напъните на Вашингтон да предотврати износа на оръжие от Русия.

Москва непрекъснато провежда конференции, семинари и практикуми, отдадени на изкуствения разсъдък, и се пробва да направи ИИ нововъведенията приоритет на своята стратегия за защита. Министерството на защитата отпуска задоволително средства за тази област на научни проучвания и обръща особено внимание на роботизираните системи за изкуствен интелект. Кремъл се пробва да победи Запада, като се възползва от нововъведенията си в региона на изкуствения разсъдък и ги трансформира във военни.

“Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия, Майкъл Макфол, разказа сегашната фаза на руско-американските връзки повече като "горещ мир, а не студена война ". По време на Студената война започнанадпреварата във въоръжаването и макар че това, което се случва в този момент, не е напълно студена война, може сигурно да се каже, че е настъпила някаква конкуренция във въоръжаването”, заключава създателят на материала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР