Батерията на смартфона ви е един от най-важните компоненти в

...
Батерията на смартфона ви е един от най-важните компоненти в
Коментари Харесай

13 съвета как да оптимизирате живота на батерията на смартфона си

Батерията на смарт телефона ви е един от най-важните съставни елементи в него. Тя ви разрешава да поддържате връзка, да сте продуктивни и да се забавлявате в придвижване, само че както всички знаем, батериите в днешните смарт телефони не устоят дълго.

Всъщност междинната батерия на смарт телефон устоя единствено към 2 години, преди да стартира да демонстрира признаци на амортизиране. Това значи, че в последна сметка ще би трябвало да промените батерията си, цялото си устройство или да се научите по какъв начин да оптимизирате нейният живот, с цел да се възползвате оптимално от нея.

В тази публикация на Gizchina ще научите някои скъпи препоръки за това по какъв начин да оптимизирате живота на батерията на смарт телефона си. Тези препоръки важат както за устройства с Android, по този начин и за устройства с iOS.

1. Намалете яркостта на екрана

Един от най-големите потребители на батерията на смарт телефона ви е дисплеят му. Колкото по-ярък е дисплеят ви, толкоз повече сила изразходва той, тъй че, в случай че желаете да удължите живота на батерията си е значимо да намалите яркостта на екрана си. Можете също по този начин да настроите смарт телефона да контролира автоматизирано яркостта според от заобикалящата ви среда.

2. Използвайте мрачен режим

Можете да спестите още повече от живота на батерията, като употребявате мрачен режим. AMOLED екраните употребяват по-малко сила при проявление на черни пиксели, тъй че потреблението на мрачен режим може доста да удължи живота на батерията ви.

3. Изключете функционалностите, които не употребявате

В смарт телефона ви има редица функционалности, които може да не употребявате доста постоянно. Тези функционалности могат да работят във фонов режим, даже когато не ги употребявате и да изтощават батерията ви. Това включва неща като Bluetooth, Wi-Fi, GPS и услуги за местонахождение. Можете също по този начин да изключите известията за приложенията, които не употребявате постоянно.

4. Затворете приложенията, които не употребявате

Когато отворите обещано приложение, то остава да работи във фонов режим, даже откакто сте излезли от него. Това може да изтощи батерията ви, изключително в случай че имате доста отворени приложения едновременно, по тази причина е добре да затваряте приложенията, които не употребявате.

5. Използвайте режим за икономисване на сила

Повечето смарт телефони разполагат с режим за икономисване на сила, който може да ви помогне да удължите живота на батерията си. Режимът за икономисване на сила нормално понижава яркостта на екрана, лимитира фоновата интензивност и стопира работата на приложенията във фонов режим.

6. Актуализирайте вашата Оценка за съвместимост

Актуализациите на мобилната операционна система постоянно включват функционалности за усъвършенстване на батерията, по тази причина е добре да я поддържате в настоящо положение.

7. Използвайте калъф с батерия

Ако към момента имате проблеми с удължаването на живота на батерията, можете да употребявате калъф с батерия. Тези калъфи обезпечават спомагателен заряд, тъй че да можете да употребявате смарт телефона си за по-дълги интервали от време преди да се постанова да го зареждате.

8. Пазете батерията си

Начинът по който употребявате смарт телефона си също може да повлияе на живота на батерията му. Например, излагането на смарт телефона на рискови температури може да повреди батерията, по тази причина е значимо да се грижите за нея, като избягвате рискови температури и не я презареждате, както и да не натоварвате смарт телефона по време на зареждане.

9. Сменете батерията си

Ако сте спазили всички тези препоръки и животът на батерията ви към момента е непълен, може би е време да я промените.

10. Ограничаване на фоновото възобновяване на приложенията

Тази конфигурация разрешава на приложенията да ревизират за нови данни във фонов режим, даже когато не ги употребявате. Това може да изтощи батерията ви, по тази причина е добре да функционалността за приложенията, които не употребявате постоянно.

11. Деактивирайте засичането на местоположението за приложения, в които това не е належащо

Услугите за засичане на местоположението могат много да изтощят батерията ви, тъй че е добра концепция да ги деактивирате за приложенията, които не са ви нужни.

12. Използвайте приложение за икономисване на батерията

Налични са редица приложения за икономисване на батерията, които могат да ви оказват помощ да удължите живота на батерията. Тези приложения нормално оферират разнообразни функционалности, като да вземем за пример режим за икономисване на сила, оптимизация на приложенията и следене на потреблението на батерията.

Някои известни приложения за икономисване на батерия включват:

Battery Saver (за Android) Battery Doctor (за Android) Battery Plus (за iOS) Baterry Life (за iOS) Amplify (за Android) Greenify (за Android) GSam Battery Monitor (за Android)

13. Използвайте смарт телефона си рационално

И най-после, значимо е да употребявате смарт телефона си рационално, с цел да пестите живота на батерията. Това значи да зареждате постоянно смарт телефона си и да не оставяте батерията да се изтощи до 0%. Следвайки тези препоръки, можете да удължите живота на батерията на смарт телефона си и да поддържате безпроблемна работа на устройството си.

Някои спомагателни препоръки:

Изчистете кеша на приложенията: Понякога кешът на приложенията може да стане огромен и да заеме доста място на устройството ви. Това може да се отрази и на живота на батерията ви. Изтрийте приложенията, които не употребявате: Ако имате доста приложения на устройството си, те също могат да стартират да заемат доста място и да повлияят на живота на батерията.

Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ги зададете в мненията по-долу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР