Баскетболният треньор на Левски Константин Папазов планира да отгледа още

...
Баскетболният треньор на Левски Константин Папазов планира да отгледа още
Коментари Харесай

Тити Папазов прави инвитро на 52г.: Егоистично е на тези години да искам още деца, но къщата ни е празна!

Баскетболният треньор на „ Левски ” Константин Папазов възнамерява да отгледа още две деца. Наскоро колоритният състезател изгубил майка си Радка, която била дълготраен учител по немски език в Алианса и след гибелта й преосмислил живота си, научи HotArena.

Спортното семейство има един биологичен наследник Александър, който е съвсем на 17 години. Преди 12 години Тити и жена му Маргарита осиновиха изоставено бебе, чиято майка била болна от СПИН и го зарязала след раждането му. Папазови чакали 7 месеца до момента в който правосъдното решение за осиновяването на дребния Димитър-Желко стане факт.

Всичко почнало от един петък, 13 октомври 2006 година, когато треньорът на националите по баскетбол отишъл в студиото на „ Сървайвър ”. Там инцидентно се зачел във вестник и схванал историята за изоставеното новородено. „ Веднага разбрах, че желая да осиновя това дете... Преди години по същия емоционален метод станах баскетболен треньор “, признава Папазов.

Чувствителният баскетболист взел концепцията доста драговолно, тъй като тръгнал да търси детето в 23 часа вечерта. Тъй като в публикацията не се казвало къде тъкмо е настанено, първото място, където Тити отишъл, била Първа градска АГ. След лека борба с дежурния доктор, провокирана от късния час на визитата, Тити въпреки всичко съумял да стигне до неонатологията, където обаче не посмял да влезе. Върнал се на идващия ден и схванал тъкмо къде да откри бебето, а след това станало ясно, че то е безусловно крепко и не носи в кръвта си вируса на СПИН. В първичния миг треньорът решил да не споделя на брачната половинка си – Марги, за концепцията за осиновяването, защото въпреки всичко имал терзания за реакцията й. Маргарита обаче се съгласила да стане майка на изоставеното бебе и с Тити му избрали името Димитър-Желко. Биологичната му майка го кръстила Димитър, а те добавили и Желко към него в чест на известния треньор Желко Обрадович, който е кръстник на детето.

От няколко месеца Александър и Димитър-Желко живеели в Италия без родителите си. „ Отскоро са в Рим. Искаме на първо място да се научат на баскетбол, редом с него да научат италиански и да избягат от всекидневието на „ децата на Тити Папазов ”. Това им носи повече минуси, в сравнение с плюсове. Ние с майка им останахме сами. Има едно-единствено решение – нови две девойки. На този свят това е най-смисленото нещо – да създаваш потомство след себе си и да го възпитаваш. Това е честен ангажимент към Господ. На 52 е, малко е егоистично на тази възраст, само че пък е празна къщата ”, изповяда се треньорът.

Със брачната половинка му желали да имат две дъщери близначки , по тази причина желанието си да имат две деца едновременно и поради възрастта на Маргарита, възнамерявали да създадат инвитро. Сестрата на баскетболният треньор Мариела и брачният партньор й Андрей към този момент имали близнаци – Лъчезар и Константин, кръстен на известния си вуйчо, написа " Уикенд ".

„ Има единствено едно непоправимо нещо на този свят и това е човешката гибел. Всичко останало е суетност... Майка ми, като всяка майка на света, е най-великата, въпреки че към този момент не е сред живите. Заслужава да кръстя едно момиче на нея. Казва се Радка и едно от девойките, дай Боже да се случи, да я има, ще я кръстя Рада ”, зарича се Тити.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР