Баскетболният Байерн Мюнхен обяви назначаването на испанския специалист Пабло Ласо

...
Баскетболният Байерн Мюнхен обяви назначаването на испанския специалист Пабло Ласо
Коментари Харесай

БК Байерн Мюнхен назначи Пабло Ласо за старши треньор

Баскетболният Байерн Мюнхен разгласи назначението на испанския експерт Пабло Ласо за нов старши треньор на отбора от идващия сезон.

Договорът на Ласо ще бъде за три сезона, като той заменя отпред на " баварците " италианеца Андреа Тринкиери, който бе освободен след слабия минал сезон.

През последната акция баскетболистите на Байерн победиха с Купата на Германия, само че в шампионата стигнаха единствено до бронзовите медали, а пък в Евролигата отборът приключи едвам 15-ти в постоянния сезон и по този начин пропусна за трета поредна година да стигне до плейофите.

За Пабло Ласо пък работата в Мюнхен е ново начало, откакто той води неразделно Реал Мадрид сред 2011-а и 2022-а година.

Преди към година обаче 55-годишният треньор получи инфаркт, което докара и до раздялата му с " лос бланкос ", които бяха поети от неговия асистент Чус Матео, който доскоро по-малко от месец изведе тима до успех в Евролигата.

В своята кариера отпред на мадридчани Пабло Ласо също завоюва на два пъти най-престижната европейска клубна баскетболна конкуренция (2015 и 2018) и по шест пъти испанското състезание, Купата на Краля и Суперкупата на страната.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР