Баскетболистът Йордан Минчев заяви, че няма да играе за националния

...
Баскетболистът Йордан Минчев заяви, че няма да играе за националния
Коментари Харесай

Баскетболист е отказал да играе за националния отбор заради федерацията

Баскетболистът Йордан Минчев съобщи, че няма да играе за националния тим през това лято поради отношението на Българската федерация по баскетбол (БФБ) в последната година. Играчът се включи в шампионат по баскетбол 3x3. Селекционерът на националния отбор Росен Барчовски съобщи, че е сюрпризиран, че Минчев ще играе, защото е споделил, че ще се възвръща от травма.

" Основната причина да не съм в националния тим се корени в отношението на БФБаскетбол към мен в последната една година, откакто получих травма по време на една от квалификациите, тази против Босна и Херцеговина. Без да встъпвам в елементи, се стигна до неверна диагноза, вследствие ненавременна интервенция, провален сезон с новия ми тим в Унгария. През цялото това време намирах самичък способи да се възвръщам, несъмнено, с поддръжката на хората, които постоянно са били до мен по време на сложни моменти като този ", съобщи Минчев в позиция до медиите.

 Баскетболистите ще играят в квалификации за Париж 2024 на мястото на Русия Баскетболистите ще играят в квалификации за Париж 2024 на мястото на Русия

Той е изпратил документи във федерацията, с цел да ги уведоми за положението си, и чака те да изпълнят отговорностите си по наложителната застраховка на всеки един народен играч. Минчев изясни, че към момента чака това да се случи.

" Предоставих нужните документи и оттова до сегашния миг не преставам да чакам БФБаскетбол да извърши своите отговорности. Извън чисто финансовите такива наблягам, че само лекар Белев се отзова на това да ми помогне през този интервал, приключил и с интервенция, за която ми се наложи да се апелирам на унгарския клуб да поеме разноските, и те го сториха, макар че не бяха длъжни по контракт, откакто престоят ми там бе едвам две седмици ", добавя Минчев.

Той е уведомил федерацията още през април, че желае през лятото да се възвръща, и е уведомил Барчовски в диалог по телефона.
" Надявам се федерацията да стартира да мисли и да се грижи за своите играчи от самото начало, а освен по време на мачове. Видях, че много други играчи са отклонили повиквателните си, и се надявам да не са се подвели по моето решение ", сподели още Минчев.
Относно рецензиите на Барчовски за присъединяване му в баскетбол 3х3 той съобщи, че е получил покана и е неприятно сюрпризиран от думите на селекционера.

" Ако един състезател е толкоз значим за националния тим, по този начин ли би трябвало да се постъпва с него, когато не може да е пълностоен?! Не диря отговор на този въпрос, аз съм направил изводите за себе си ", добави Минчев.

През това лято националният отбор ще играе в третия кръг на предварителните квалификации за Евробаскет 2025, а също така ще се включи и в предварителните за олимпийските игри в Париж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР