Бащи и техните деца излязоха на протест пред Министерството на

...
Бащи и техните деца излязоха на протест пред Министерството на
Коментари Харесай

Бащи на протест: Искат законодателни промени за повече време с децата си

Бащи и техните деца излязоха на митинг пред Министерството на правораздаването поради проблемите със споделеното родителство в България. Мирната проява се организира в Деня на бащата, на който се празнува паметта на свети Йосиф Обручник, земния татко на Иисус Христос. " Проблемът с обезбащяването в целия свят е голям. Много деца, да не кажа множеството, са израснали без татковци в актуалното общество ", показа един от протестиращите родители пред БГНЕС.

Той е безапелационен, че тази " пандемия " може да бъде предотвратена благодарение на споделеното родителство.

" Родителите на разграничените деца би трябвало да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в доста страни, време е да се направи и у нас ", сподели още бащата.

Според различен родител споделеното родителство би трябвало да се вкара в закона и да се постановява по подразбиране от съда без да се чака дамата да го утвърди категорично или да не го утвърждава. " Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На процедура бащата и детето са лишени от правото да бъдат дружно ", посочи той.

В множеството страни Денят на бащата е всемирски празник. Той съществува на всички места по света, само че се отбелязва на разнообразни дати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР