Бащата на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович

...
Бащата на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович вероятно ще пропусне Откритото на Австралия заради изискването за ваксинация |

Бащата на международния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович - Сърджан, загатна, че синът му най-вероятно ще пропусне първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия.

По решение на австралийското държавно управление единствено имунизирани тенисисти могат да вземат участие в Мелбърн. Самият Джокович е много колеблив дали се е ваксинирал или не, само че по-вероятно наподобява второто.

" По отношение на имунизацията и отхвърли от нея, това е право на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето персонално пространство. Това нещо е обезпечено от нашата Конституция.

Всеки самичък взема решение за здравето си. Дали е имунизиран, това е единствено и само негово право. Дали той ще заяви това нещо, мисля си, че не. И аз самият не знам за това негово решение, а и да знаех, нямаше да го кажа. Той има право да взема решение, по този начин както самичък реши ", сподели Сърджан Джокович пред локалната телевизия " Първа ".

“Искаме да участваме, само че не и при тези условия. Освен това какво значи приета ваксина? За нас това са съветската и китайската. Защо австралийците не я признават? Защо разделяме имунизациите? ”, сподели още Джокович старши.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР