Баща на невръстен пациент посегна да удари лекар. Поредният случай

...
Баща на невръстен пациент посегна да удари лекар. Поредният случай
Коментари Харесай

Родител на дете нападна лекарка от Добрич

Баща на непълнолетен пациент посегна да удари доктор. Поредният случай на принуждение в болница е от Добрич. Около 23 ч. в неделя вечерта доктор Москова преглежда 6-годишно дете, изпратено от Спешното поделение за консулт.

" Лечението можеше да се организира у дома. Още повече, че детето има и хронично заболяване и е стресово за него да бъде в лечебно заведение”, изясни доктор Мариана Москова.

Д-р Москова предлага на родителите да му сложи инжекция, с цел да спре повръщането и да изпише медикаменти за лекуване у дома.

Родителите настояли то да бъде признато и лекарката позвънила на дежурния инфекционист.

" Тъй като детето плачеше доста мощно и не чувах какво си приказваме, помолих ги да излязат във фоайето. Това към този момент провокира експанзия на родителите, на майката, изключително на бащата. Започна да заплашва още веднъж, че ще ме убие, че ние сме некадърни, че не можем да работим, посегна към мен да ме удари ", добави лекарката.

Разгневеният родител блъснал още стените, вратите и счупил стъклото на асансьора. Извели го охранителите.

" Д-р Москова е извънреден експерт, доста добра като детски доктор, учудващо е, че бащата е реагирал по този метод. Поне по данни на доктор Москова, очевидно под алкохолно влияние ", сподели д.-р Бисер Ботев, зам.-директор на МБАЛ–Добрич.

Случаят занапред се проверява от полицията, защото жалбата е подадена през вчерашния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР