Барселона вече се класира за осминафиналите в Шампионска Лига, но

...
Барселона вече се класира за осминафиналите в Шампионска Лига, но
Коментари Харесай

Шави: Изграждаме велик отбор, по средата на пътя сме

Барселона към този момент се класира за осминафиналите в Шампионска Лига, само че след домакинската загуба в испанския хайлайф с 2:4 от Жирона в неделя старши треньорът Шави Ернандес счита, че футболистите му се нуждаят от неизменност.

Шампионите в Ла Лига заемат четвърто място в класирането с 34 точки, на седем от върха. Шави изяснява какво е имал поради, когато е казвал, че тимът му към момента се гради.

" Отборът в този момент се построява, защото в последните два сезона бяхме принудени да играем в Лига Европа, точно за това приказвам. Но и в тази структура това, което би трябвало да направиш, е да побеждаваш, както спечелихме Суперкупата и шампионата. В противоположен случай нямаше да съм тук. Отборът би трябвало да бъде доста по-постоянен. Когато споделям, че отборът е в развой на създаване, нямам поради, че ни би трябвало време, а по какъв начин играем. Смятам че сме по средата от пътя до това да създадем Барса популярен тим ", сподели испанският експерт, представен от " Ройтерс ".

Шави чака реакция от футболистите си в дуела против белгийския Антверп довечера в Шампионската лига.
 Лапорта: Имам цялостно доверие на Шави
Лапорта: Имам цялостно доверие на Шави

Няма да го сменя

" Виждам, че момчетата са ядосани, тъй като бяхме по-добри от Жирона и заслужавахме успеха, само че не я постигнахме. В съблекалнята сме нервни и нетърпеливи да се реваншираме ", съобщи наставникът на Барселона.

Фактът, че испанците към този момент си подсигуряваха класиране за осминафиналите дава опция на Шави да направи промени в състава за последния мач от груповата фаза.

" След като към този момент сме се класирали за плейофите, мога да дам късмет на някой по-млади момчета, играли по-малко, би било разумно да създадем ротации и да дадем отмора на някои от титулярите ", добави някогашният плеймейкър на Барселона.

Каталунците имат 12 точки в Група H и не престават към директните елиминации за първи път в последните три сезона. Порто и Шахтьор Донецк са на три точки зад момчетата на Шави, които в случай че не изгубят мача в Белгия против последният в класирането Антверп, ще си обезпечат първата позиция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР