Барселона трябваше да мине през големи мъки, но успя да

...
Барселона трябваше да мине през големи мъки, но успя да
Коментари Харесай

Барселона се измъкна от срамен резултат след трилър срещу тредивизионен тим

Барселона трябваше да мине през огромни страдания, само че съумя да в профил състава на Интерсити с 4:3 след продължения в среща от 1/16-финалите на Купата на Краля. Двубоят мина през доста обрати, само че по-високата класа на " блаугранас " ги измъкна от евентуален неприличен резултат. 

Барса стартира мача атакуващо и още във 2-рата минута Пабло Торе се озова на добра позиция в наказателното поле и опита изстрел от воле, само че прати топката над вратата.

Две минути по-късно резултатът бе открит в интерес на гостите. Роналд Араухо се измъкна на първата греда при центриране от корнер и с глава от близко порази вратата за 0:1.

В 13-тата минута Франк Кесие получи топката пред наказателното поле и опита шут по земя, само че право в ръцете на вратаря.

Пет минути по-късно и домакините стигнаха до най-хубавата си опция досега. Те проведоха страхотна контраофанзива, Аарон Пинян надбяга двама бранители, финтира и вратаря, само че ударът му към вратата не бе задоволително мощен и Роналд Араухо съумя да се върне и да спре топката пред голлинията.

След това в 34-тата минута Усман Дембеле шутира от далечна отдалеченост, само че топката мина настрана от вратата. В 45-ата минута Феран Торес получи прелестен извеждащ пас зад отбраната, стреля от придвижване по земя, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Второто полувреме още веднъж стартира с напън на Барса и в 50-ата минута Дембеле бе изведен на чудесна позиция в пеналта, само че ударът му бе избавен от вратаря. В 59-ата минута домакините изравниха резултата. При едно центриране от корнер Вадик Мурия смъкна с глава към Солдевийя, който от близко засече топката във вратата за 1:1.

Барселона незабавно ускори натиска и в 66-ата минута Дембеле се измъкна в наказателното поле, само че стреля в ръцете на вратаря. Само минута по-късно французинът се реваншира с гол. Той получи съвършен пас на скорост зад отбраната и елегантно трансферира вратаря за 1:2.

Интерсити обаче още веднъж не бе грохнал и в 74-тата минута за повторно възвърне равенството, като още веднъж воин бе Солдевийя, който се разписа с глава от близко след центриране отляво.

И този път реакцията на гостите бе бърза и единствено три минути по-късно още веднъж си върнаха преднината. Жорди Алба подаде паралелно на голлинията, а Рафиня на далечната греда засече във вратата за 2:3.

В 86-ата минута Интерсити за трети път изравни резултата и още веднъж героят бе Солдевийя, който се разписа след чудесна контраофанзива, оформяйки своя хеттрик.

Така се стигна до продължения, в които Барса стартира с огромен късмет. Удар на Ансу Фати мина под плонжа на вратаря и топката мина агонизиращо покрай гредата, само че въпреки всичко гол нямаше. В последна сметка в воин за гостите се трансформира точно Фати, който вкара след асистенция на Рафиня в 103-та минута за крайното 4:3. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР