Барселона се надява да получи положителен отговор от членовете си

...
Барселона се надява да получи положителен отговор от членовете си
Коментари Харесай

"Барселона" очаква "да", за да поеме към модернизация на "Камп ноу" за 1.5 млрд. евро

Барселона " се надява да получи позитивен отговор от членовете си (т.нар. сосиос) в референдума, обвързван с модернизацията на комплекса, част от който е " Камп ноу ". На 19 декември клубът ще се допита до тях в очакване да получи зелена светлина и да се насочи към плана.

Изчисленията са, че за построяването на модерния комплекс " Еспаи Барса " ще са нужни 1.5 милиарда евро. Смята се, че любимец за финансирането на плана е " Голдман Сакс ".

" Това не са разноски, а инвестиция ", сподели президентът на " Барселона " Жоан Лапорта.

Генералният шеф Феран Ревертер уточни, че сумата е задоволително реалистична. По думите му от разноските към 900 млн. евро ще са за новия " Камп ноу ", 420 милиона ще са за новата многофунционална зала, за залата за ледени спортове и за автобусния паркинг, 100 милиона ще са за спортния кампус на клуба.

" Барселона " ще връща заема за финансирането в продължение на 35 години. Изчисленията са, че след модернизацията клубът ще изкарва в допълнение към 200 млн. евро. От тях към една трета ще отиват за погасяване на заема, а останалите ще са за клуба. Представените сметки разкриват, че " Барселона " ще продаде името на стадиона си, като възнамерява доходи от близо 50 млн. евро.

Ако получи утвърждение от членовете си, клубът ще стартира модернизацията в средата на 2022 година с концепцията новият стадион да е подготвен през 2025 година, а целият комплекс - през 2027 година Плановете са през първата година футболният тим да играе на " Камп ноу ", през втората да се реалокира на олимпийския стадион, а по-късно още веднъж да се върне на стадиона си.

Ретревер посочи, че още през 2003 година Лапорта е предложил да се модернизира стадионът, само че по-късно макар огромните спортни триумфи и високите доходи за инфраструктурата са отделяни малко средства. Той уточни, че в Европа има 67 по-модерни стадиона от " Камп ноу ", а в Испания седем от деветте стадиона за над 40 000 души са актуализирани.

Референдумът, чието мото е: " Ако всички гласуваме, ще спечелим ", идва в миг на рецесия в " Барселона ". В средата на август.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР