Барселона се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира за

...
Барселона се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира за
Коментари Харесай

Барса на четвъртфинал след 5:0

Барселона се класира с лекост за четвъртфиналите на шампионата за Купата на краля.

След като предни дни каталунците завоюваха Суперкупата на Испания и то с триумф над огромния противник Реал (Мадрид) във финала, в този момент момчетата на Шави разрушиха като посетители третодивизионния Суета с 5:0.

В състава разумно имаше много промени и единствено нападателят Роберт Левандовски стартира като титуляр по отношение на упоменатия към този момент мач с Белия балет.

Въпреки това каталунците не оставиха подозрение в това кой е по-добрият тим и се постановиха с 2 попадения на поляка и по едно на Рафиня, Ансу Фати и Франк Кесие.

Мачът с последния в класирането на Трета испанска дивизия отбор стартира умерено, само че след 30-ата минута Барса овладя самодейността и стартира да основава положения.

Първото пристигна в 13-ата, когато Рафиня стреля неопределено, въпреки в 30-ата Сеута да имаше най-чистата си опция, само че Родриго пропусна от непосредствена непосредственост.

Това се оказа решаващо, тъй като в 41-ата Барселона откри резултата. Рафиня стреля добре от отдалеченост направи беззащитен вратаря на домакините - 0:1. При този резултат и двата тима се отдръпнаха за отмора.

По време на паузата Шави пусна в игра Гави и това незабавно даде резултат. Пет минути след подновяването на играта Франк Кесие лиши топката от съперник, подаде паралелно на вратата на Сеута и Левандовски с отмерен удар с десния крайник направи резултата 0:2. С този си гол полякът откри сметката си в шампионата за Купата на краля и към този момент се е разписвал в 19 от 20-е шампионата, в които е взел участие. В идващите няколко минути се откриха няколко положителни положения за Барселона, като първо Франк Кесие стреля с глава малко над вратата, а минута по-късно Феран Торес насочи удар, който бе избавен от вратаря на Сеута Томас Мехиас.

В 70-ата минута резервата Ансу Фати оформи класиката след отличен пробив и акуратен изстрел. Седем минути по-късно пристигна и четвъртият гол за " блаугранас ". Рафиня центрира добре отдясно и откри Франк Кесие, който означи с глава за 0:4. В 85-ата минута Ансу Фати пропусна да увеличи  още преднината на Барселона, откакто остана самичък против вратаря на Сеута, но в 90-ата Левандовски оформи крайното 5:0 със своя втори гол в мача.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

СЕУТА : Мехиас, Рейна, Аисар, Родриго, Гутиерес, Жота, Алаин, Адри Куевас, Давид, Робин, Нито Гонзалес;

БАРСЕЛОНА : Иняки Пеня, Белерин, Ерик Гарсия, Маркос Алонсо, Алба; Кесие, Сержи Роберто, Пабло Торе; Рафиня, Левандовски, Феран Торес.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР