Барселона разби с 4:0 Осасуна в мач от 28-ия кръг

...
Барселона разби с 4:0 Осасуна в мач от 28-ия кръг
Коментари Харесай

Барса съсече Осасуна без поблеми, вече е на трето място

Барселона разруши с 4:0 Осасуна в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Две попадения за триумфа на каталунците вкара Феран Торес в 21-вата и в 27-ата минута, а по едно прибавиха Пиер-Емерик Обамеянг и Рики Пуч.

В последните си мачове против този противник Барса изпиташе компликации, само че през днешния ден тотално надигра гостите и не им даде никакъв късмет.

С триумфа каталунците си върнаха третото място в класирането с актив от 51 точки, наедно с Атлетико Мадрид и на 5 зад втория Севиля. Осасуна остава 11-и във краткотрайното класиране с 35.

Първата любопитна обстановка пристигна във 2-рата минута, когато Феран Торес проби в наказателното поле и падна, само че дузпа не беше отсъдена.

В 10-ата минута Усман Дембеле напредна по фланга и опита удар от дребен ъгъл, само че около задачата.

Две минути по-късно Гави беше фаулиран в наказателното поле и основният арбитър уточни бялата точка. Зад топката застана Феран Торес, който означи за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 21-вата минута. Дембеле проби и комбинира с Торес, който незабавно осъществя.

В 27-ата минута Барса повиши до класическото 3:0. Дани Алвеш проби отдясно и продължи към Дембеле. Французинът центрира в наказателното поле, където Пиер-Емерик Обамеянг от близко не пропусна.

След почивката Барса продължи да господства. В началото на втората част Дембеле преодоля двама и стреля, само че Аридане мазета. Секунди по-късно удар на Обамеянг мина около задачата.

В 55-ата минута Жерар Пике се беше присъединил в офанзива. Той беше изведен на чиста стрелкова позиция и вкара с диагонален удар. Попадението обаче не беше зачетено поради засада.

Четвърт час преди приключването на постоянното време резервата Рики Пуч оформи крайния резултат. Той изпревари вратаря на Осасуна и вкара за 4:0.

До края каталунците продължиха да владеят топката и не дадоха никакъв късмет на гостите даже да си помислят за почетен гол. В последна сметка „ блаугранас “ прибави три точки към актива си.

Реал Сосиедад се наложи с минималното 1:0 при семейството на Алавес от 28-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в дуела осъществя Мартин Субименди в 70-ата минута. Пред Александър Исак се откри доста добра опция в 43-ата минута, само че ударът му с глава не беше прецизен, а топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Порту направи добър рейд в наказателното поле на Алавес в 55-ата минута, след което стреля, само че Пачеко съумя да се намеси и избие в корнер.

Реал Сосиедад изпусна страхотна опция да поведе в резултата в 67-ата минута. Александър Сьорлот бе открит с добър извеждащ пас в наказателното поле на Алавес и стреля с глава около Пачеко, само че Лагуардиа съумя да почисти топката малко пред голлинията.

Реал Сосиедад поведе с 1:0 в 70-ата минута, когато Микел Оярсабал центрира от фал в наказателното поле на Алавес, където Мартин Субименди засече топката с глава и я прати във вратата на Пачеко.



Алавес пропусна доста добра опция да изравни резултата в 75-ата минута. Хоселу насочи рисков удар, само че Алекс Ремиро плонжира и мазета.

Ремиро направи основно избавяне в 83-ата минута след удар на Ману Вайехо и по този метод резервира преднината на Реал Сосиедад в дуела.

Домакините можеха да вкарат втори гол в 88-ата минута, когато Сьорлот излезе самичък очи в очи против Пачеко, само че вратарят на Алавес още веднъж избави.

След тази победа Реал Сосиедад остава на шеста позиция с 47 точки, само че е на четири от третия Атлетико Мадрид.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР