Барака, разположена в съседство с психодиспансера в София, вероятно е

...
Барака, разположена в съседство с психодиспансера в София, вероятно е
Коментари Харесай

Пожарът, подпалил психодиспансера в София, тръгнал от барака

Барака, ситуирана в съседство с психодиспансера в София, евентуално е първоизточникът на огненото злополучие, което подвигна накрак десетки огнеборци и наложи евакуацията на над 50 пациенти в ранните часове на днешния ден, съобщи bTV.

Началникът на столичната пожара Веселин Гетов изясни, че пламъците са се трансферирали към покрива на поликлиниката на диспансера, в която не е имало хора.

Основна цел на огнеборците е била да не пострада скъпата техника вътре, като не е било позволено огънят да стигне до долните етажи.

„ Аз незабавно реагирах, тъй като съм нощен по това време. Отворихме вътре, долу, доколкото можахме, запазихме 3 рентгена, опушени са пространствата. Причината не е нашата постройка, ние сме (пострадали) в резултат на пожар в друга постройка ”, акцентира шефът доктор Кирил Палавеев.

Зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков уточни, че техниката е избавена, само че би трябвало незабавно да се покрие останалата без покрив постройка. „ Имаме потребност от помощ и подпомагане, имаме потребност от няколко контейнера, личният състав е тук, започваме да чистим ”, сподели и доктор Палавеев.

За да изгасят пожара, на място са изпратени 8 пожарни автомобила. При случая, който обхвана общо три здания, няма починали и потърпевши, показва Българска телеграфна агенция.

Огънят е поразил главната двуетажна сграда и три бараки. Поразени са към 500 кв. м краткотрайни постройки. Унищожен е покривът - към 200 кв. м, на двуетажната постройка.

Пациентите са настанени в близкия белодробен диспансер.
В горящата постройка е имало скъпа здравна инсталация, която е била избавена.

И към този час продължава окончателното доизгасяване на пожара, аргументите за който се обясняват. Движението в региона не е спряно. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР