Банско ще е домакин за трети път на стартове от

...
Банско ще е домакин за трети път на стартове от
Коментари Харесай

Банско ще приеме стартове от СК по сноуборд

Банско ще е хазаин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд. По време на конгреса на Международната федерация по ски (ФИС) в Милано (Италия) бе одобрен календара за Световната купа за сезон 2022/23. 

В него Банско взема стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 година. Това ще е третият път в който най-хубавите сноубордисти ще мерят сили под връх „ Тодорка “.

През 2017-а и 2018-а курортът също одобри кръг от Световната купа. Тогава феновете видяха успеха на Радослав Янков в паралелния великански слалом на 3 февруари 2017 година, както и второто му място в същата дисциплинираност 2 дни по-късно.

През 2018-а с изключение на в паралелните дисциплини Банско одобри и стартовете по сноубордкрос. Тогава надпреварите бяха единствено в паралелните дисциплини и се организираха тъкмо преди зимната олимпиада в Пьончан. В тях победа на успореден великански слалом взе Естер Ледецка, която две седмици по-късно победи със златото в дисциплината на олимпиадата, а по-късно и в супергигантския слалом в алпийските ски.

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР