Банско. Повече от 20 000 зрители събра гостоприемният площад в

...
Банско. Повече от 20 000 зрители събра гостоприемният площад в
Коментари Харесай

Благоевград: Повече от 20 000 зрители събра втората вечер на Банско Балкан Фест

Банско. Повече от 20 000 фенове събра гостоприемният площад в Банско за втората вечер на Банско Балкан Фест. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско. Голямата звезда на сръбската музикална сцена, Драгана Миркович, направи двучасов трогателен концерт за своите почитатели в България, изпълнявайки обичаните на хиляди почитатели шлагери като Poslednje veče “, „ Mili mili “, „ Od milion jedan “, „ Lepi moj “ и доста други. Фолк дивата се раздаде изцяло за публиката, като слезе при нея и пя дружно с хората. Затова и те не я пускаха да се отдръпна. Тя извърши повече от 10 биса с обичани песни от богатия й репертоар, преди да благодари за любовта на събралото се голямо голям брой.
Злата Джуркович бе другото име във фестивалната листа. Красивата изпълнителка показва изумителен компактен тембър и съумя да подгрее публиката по несравним метод. Тя извърши част от своя репертоар, както и обичани сръбски шлагери. Черешката на тортата бе неповторимото й осъществяване на “Simply the best ” на дивата Тина Търнър, с което заслужи шумното утвърждение на публиката.
По време на двете фестивални вечери самодейните сформира към Читалище “Никола Вапцаров ” в Банско демонстрираха висока класа и почтено наличие паралелно до най-големите звезди на Балканите. Фолклорна група „ Банскалии “ с началник Димитър Касапинов и танцова групировка „ Пиринско въодушевление “ с хореограф Десислава Баханова, „ Бански старчета – младежи “ с началник Атанас Янчовичин и танцова групировка „ Бански фукли “ с хореограф Райна Асева, пресъздадоха по своя несравним метод магията на локалния фолклор.
Фестивалът бе последния щрих в многообразната лятна културна стратегия на община Банско, стремяща се да удовлетвори необятна гама от усети и да сътвори положителни обичаи за мощен летен сезон в планинския курорт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР