Банкоматите принадлежат на американска компания. От тях има много оплаквания

...
Банкоматите принадлежат на американска компания. От тях има много оплаквания
Коментари Харесай

Банкоматите на морето с безумно висока комисионна били законни

 Банкоматите принадлежат на американска компания. От тях има доста недоволства както по Северното, по този начин и по Южното Черноморие.

В Несебър екип на Българска национална телевизия откри две такива устройства, само че и двете неработещи. Сигналът в обществените мрежи, че за превалутиране този вид банкомат прибира 110 лв. за изтегляне на 800 лева е точно от този курортен град.

Проверка от Българска народна банка обаче е открила, че компанията, стопанисваща банкомата, е указала настоящите комисионни и в реалност нарушаване нямало.

В Бургас устройства на същата компания има на две места в града. От общината обясниха, че не могат да упражнят надзор, защото банкоматите са сложени в частни обекти, които получават наем за това.

Според Българска народна банка нарушаване във връзка с монтирането на тези банкомати няма. Изискванията са спазени. От всички контролиращи институции, които следят активността на тези банкомати, екипът ни научи, че тя е законна, въпреки нито една от тези институции да не управлява по какъв начин се извършва услугата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР