Банките в Канада ще могат да замразяват сметките на всички,

...
Банките в Канада ще могат да замразяват сметките на всички,
Коментари Харесай

Канада ще замразява банковите сметки на протестиращи

Банките в Канада ще могат да замразяват сметките на всички, свързани с митингите против противоепидемичните ограничения, без нужда от правосъдна заповед. Това заяви Би Би Си във вторник, като мярката се прилоага по предписание на премиера Джъстин Трюдо .

против противоепидемичните ограничения в Канада започнаха преди повече от две седмици в Отава, като по-късно се разпространиха в други канадски градове, както и редица европейски страни.

Протестиращите краткотрайно блокираха два основни гранични пункта със Съединени американски щати, през които минава стока за стотици милиони долари на ден. В неделя митингите на единия от тях, моста Амбасадор, бяха разпръснати от полицията. Демонстранти има към момента в столицата Отава.

По думите на Трюдо ограниченията са "за лимитирано време ", "разумни и пропорционални ". Той добави, че няма да бъдат разполагани военни.

Решението на Трюдо се базира на локалния Закон за изключителните обстановки , който може да се ползва в "спешни и сериозни обстановки ", които "сериозно заплашват живота, здравето или сигурността на канадци ". Законните митинги не попадат в тази категория, макар че в понеделник правосъдният министър на Канада Дейвид Ламети заяви, че нужните условия зяа използване са налични.

Освен блокирането на банковите сметки може да се чака и прекратяване на застраховките на транспортните средства на хора, свързани с митинга. Това сподели заместник-министър ръководителят Кристиа Фрийланд, като добави, че се уголемяват разпоредбите против "финансирането на терористи " и платформи за краудфъндинг - метод за набиране на финансови средства посредством предложения към доста хора да обезпечат дребни суми.

Нейните думи идват на фона на информация от хакери, разкрили над 93 хиляди дарения на стойност 8,4 милиона $ през платформата GiveSendGo, написа Би Би Си. Средствата са за водачите на камиони, по чиято самодейност стартират митингите в самото начало.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Забравените деца  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР