Банки в още три държави спряха да работят с руските

...
Банки в още три държави спряха да работят с руските
Коментари Харесай

Банки в още три държави спряха да приемат карти „Мир“

Банки в още три страни стопираха да работят с съветските карти „ Мир “. Това са  Казахстан, Виетнам и Армения.  Виетнам обслужва карти VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay, само че платежната система „ Мир “ не е в листата, предават съветски медии.

Народната банка на Казахстан „ Халик банк “ към този момент не приема съветски карти. От нейният прът център са споделили пред съветски издания, че това важи както за ПОС терминали, по този начин и за банкомати.

Обслужването на карти „ Мир “ беше спряно през днешния ден и от Армения. Според медиите в страната картодържателите не могат да теглят пари в брой от банкомати. Централната банка на Армения изясни, че комерсиалните кредитни организации ще вземат свои лични решения на фона на известията за наказания. На 19 септември турските банки Is Bankasi и DenizBank отхвърлиха да обслужват карти „ Мир “ в банковите си клонове и през свои банкомати. Решението беше взето на фона на предизвестията на американските управляващи за допустимо налагане на наказания против организации, които одобряват националната съветска карта отвън страната. 

Експерти към този момент предизвестиха руснаците, че задграничните банки, които са сключили съглашения с оператора на карти „ Мир “, могат да откажат да сътрудничат с съветската система заради боязън от наказания на Съединени американски щати. Асоциацията на комерсиалните банки в Русия прикани жителите на страната да носят със себе си пари в брой, когато пътуват.  „ Препоръчваме на клиентите да закупят валута авансово за всевъзможни пътувания в чужбина и да я употребяват по време на почивката си. Това ще разреши да избегнете вероятни опасности и да плащате в магазини, заведения за хранене и туристически организации без ограничавания. Също по този начин предлагаме да проучите разпоредбите за обмяна на валута в страната на предназначение. В редица страни е допустимо да закупите националната валута за рубли, в този случай е задоволително да вземете нужната сума в рубли за времето на почивката си “, поучават от Асоциацията.  Официалният представител на шефа на европейската дипломация Жозеп Борел -  Петер Стано също не изключи съюзът да употребява тази мярка. По думите му в Европейския съюз има полемики по този въпрос. Шефът на съветската Централна банка на Русия Елвира Набиулина сподели, че евентуалните наказания против платежната система могат да усложнят дейностите за разширение на географията на приемане на карти.  Ограниченията обаче няма да спрат изцяло тази активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР