Банката на Китай, успешно пусна първата токенизирана ценна книга в

...
Банката на Китай, успешно пусна първата токенизирана ценна книга в
Коментари Харесай

Банката на Китай издаде първите токенизирани ценни книжа на Етериум

Банката на Китай, сполучливо пусна първата токенизирана скъпа книга в Китай върху блокчейна на Етериум. Токенизираните облигации, в началото основани от UBS, към този момент са издадени за клиенти в Хонконг.

Този реформаторски ход прави институцията първата банка в Китай, която предлага токенизирани скъпи бумаги в границите на страната. Тя показа на своите клиенти изцяло цифрово структурирани облигации на стойност 200 милиона китайски офшорни ренминби (CNH) посредством взаимни старания с UBS.

Напоследък промишлеността на цифровите активи стана очевидец на незабравим прогрес, като регулаторните органи на Съединени американски щати започнаха дейности против огромни крипто тържища. За разлика от тях Китай направи забележителна крачка напред, като възприе токенизираните скъпи бумаги.

Токенизираните скъпи бумаги, създадени в партньорство с UBS, бяха публично пуснати на пазара от Банката на Китай. Този крайъгълен камък съставлява доста достижение и за двете институции.

Съвместните старания сред банката и UBS уголемяват плана на UBS в Азиатско-тихоокеанския район, обслужвайки китайските клиенти.

Преди това UBS издаде токенизирана облигация с закрепен лихвен % на стойност $50 милиона през 2022 година, очаквайки развиването, което ще се случи с Банката на Китай и нейната китайска клиентела.

В прессъобщение UBS акцентира пионерския темперамент на договорката, заявявайки, че “ “, емитирайки тези цифрови скъпи бумаги.

Освен това тя акцентира, че този артикул, основан според законодателството на Хонконг и Швейцария, е първият по рода си в Азиатско-тихоокеанския район.

Заместник-изпълнителният шеф на Банката на Китай, госпожа Ин Уан, изрази възторг от този значим стадий и акцентира ролята на съдействието за опростяване на пазарите и продуктите на цифровите активи.  

Тя също по този начин изрази убеденост в растежа на цифровата стопанска система на Хонконг и в уговорката на банката да предизвиква цифровата промяна и новаторското развиване на финансовата промишленост в Хонконг.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР