Бананите заслужено заемат лидерската позиция за най-предпочитан екзотичен плод. Въпреки

...
Бананите заслужено заемат лидерската позиция за най-предпочитан екзотичен плод. Въпреки
Коментари Харесай

Защо НЕ трябва да купуваме жълти банани

Бананите справедливо заемат лидерската позиция за най-предпочитан другоземен плод. Въпреки че този плод от дълго време е изгубил екзотиката си, защото се предлага целогодишно във всяка точка на света, той е все по този начин желан от дребни и огромни. Но по нашите ширини остават скрити някои обстоятелства към узряването на бананите, с които е наложително да сме осведомени.

Бананът в действителност е доста внимателен плод и не може да се транспортира на дълги дистанции при температури над 14 градуса по Целзий. Следователно единственият метод да дойде при нас в търговски тип е да се транспортира зелен в кораби, оборудвани с хладилни елементи.
Някога бананите се продаваха във типа, в който идват. Но през днешния ден не е по този начин и те се обработват в газова камера, с цел да се снабдят с по-добър търговски тип. Зеленият банан се подлага на аерация - това е следен развой, вследствие на който плодът освен узрява по-бързо, само че и зреенето му е по-равномерно.  Първоначално зелените бананите се слагат в специфични камери за предпазване с ниска температура (около 15 С) и при несъмнено равнище на мокрота. След това се трансферират в карбонатна камера, където се нагряват и обработват с газова примес.
Тази газова примес (наричана още „ бананов газ “) съдържа 5% етилен и 95% азот. Тя е безвреден аналог на естествено вещество, отделяно от бананите по време на естествения развой на узряване, което е безвредно за човешкото здраве.
 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН
Здравословната храна от време на време в действителност не е изключително вкусна, само че това сигурно не важи за бананите. Освен, че са доста вкусни и заси...
Но макар че е безвредна, тя не придава стремежи усет на бананите. У нас към момента може да се открият зелени банани, които са за предпочитане пред жълтите. Ако въпреки всичко съумеете да откриете банани, които са зелени, не бързайте да ги консумирате.
Зеленият цвят на банана демонстрира, че в него има нараснало наличие на нишесте, което към момента не се е трансформирало в захар. В този тип плодът е доста по-труден за мелене: нишестето ферментира в дебелото черво и може да аргументи газове. Колкото по-узрял е бананът, толкоз повече нишесте се е трансформирало в захар, което значи, че плодът е освен по-сладък, само че и доста по-лесен за мелене.
И по този начин, в случай че разполагате със зелени банани, не бързайте да ги ядете. Необходимо е първо да ги приведете в развой на зреене. За задачата е задоволително да ги поставите в торба с други плодове (например ябълки или круши), които сами по себе си отделят етилен. Именно това вещество е належащо на бананите, с цел да узреят.
Със сигурност в домашни условия този развой протича по-бавно, в сравнение с в газовата камера, само че крайният резултат несъмнено си заслужава. Този метод на зреене подсигурява освен, че бананите ще са по-сладки, само че и по-трайни.Купените от магазина жълти банани бързо се свиват и кората им става тъмнокафява.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР