Балотаж за президент на 21 ноември между Румен Радев и

...
Балотаж за президент на 21 ноември между Румен Радев и
Коментари Харесай

„Галъп“: Балотаж за президент, ПП увеличава преднината пред ГЕРБ-СДС

Балотаж за президент на 21 ноември сред Румен Радев и Анастас Герджиков, седем обединения в Народното събрание, като първа политическа мощ е „ Продължаваме промяната “, която изпреварва ГЕРБ-СДС. Това сочат данните от паралелното броене на „ Галъп интернешънъл балкан “ при 85% извадка.

До урните на парламентарните избори са отишли 36 на 100 от гласоподавателите, а на президентските – 37%, сочат още данните. 

Те демонстрират и известни промени в резултатите от екзитпола на „ Галъп “ както в изборите за парламент, по този начин и за президент. 

Политическа партия резервира първото си място във вота за Народно заседание, като леко усилва преднината си пред ГЕРБ-СДС до 3%, само че Движение за права и свободи измества „ ИТН “ от четвъртото място. 

Данните и от паралелното броене сочат, че в Народното събрание влизат седем политически сили: 

„ Продължаваме промяната “ - 26,6%

ГЕРБ-СДС - 23,3%

Българска социалистическа партия – 11,4%

ДПС – 10,7%

„ ИТН “ – 8,8%

„ Демократична България “ – 6,8%

„ Възраждане “ – 4,9%

Под бариерата от 4 на 100 за влизане в Народното събрание остават „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ с 2,5%, Вътрешна македонска революционна организация – 1,1 на 100, „ Атака “ – 0,4%, Национално обединяване на десницата (НОД) - 0,4% „ Патриотичен фронт “ – 0,4%, „ Воля “ - 0,3% и други

Данните от паралелното броене на „ Галъп “ за резултатите от президентските избори сочат балотаж сред Румен Радев и Анастас Герджиков на 21 ноември. Причината е най-много ниската изборна интензивност, защото, с цел да има определен президент на първия тур, до урните би трябвало да са отишли над 50% от гласоподавателите. А това изискване явно няма по какъв начин да бъде изпълнено.



Паралелното броене на „ Галъп “ демонстрира следните проценти получени гласове от кандидат-президентите:

Румен Радев – 50,0%

Анастас Герджиков – 23,7%

Мустафа Карадайъ – 9,6%

Костадин Костадинов – 4,2%

Лозан Панов – 3,7%

Луна Йорданова – 0,9%

Волен Сидеров – 0,6%

Милен Михов – 0,4%

Веселин Марешки – 0,3%. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР