Балконът е прекрасно допълнение към всеки дом, който осигурява място

...
Балконът е прекрасно допълнение към всеки дом, който осигурява място
Коментари Харесай

Внимавайте какво слагате на балкона си, може да е опасно!

Балконът е прелестно допълнение към всеки дом, който обезпечава място за отмора. Точно затова за мнозина той е главен аршин при избора на апартамент. Все отново няма нищо по-хубаво от това сутринта да излезеш на терасата с чаша кафе, да почетеш брошура и да се насладиш на топлите лъчи на слънцето.

Много постоянно обаче, когато в жилището няма задоволително място, доста хора вземат решение да се лишат от тези дребни удоволствия, трансформирайки балкона си в складово помещение. На една такава тераса може да се види всичко - от остаряла счупена техника до буркани за зимата.

Оказва се обаче, че има няколко категории движимости, които не би трябвало да се съхраняват на балкона, тъй като съставляват евентуална заплаха. И през днешния ден от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях.

Газови бутилки

Съхраняването на газови бутилки на балкона съставлява сериозна заплаха за жителите на жилището. Те могат да бъдат изложени на високи температури и директна слънчева светлина, причинявайки щета и приключване на газ. Това може да докара до пожар, детонация или отравяне.

Газовите бутилки би трябвало да се държат в добре проветриви и особено предопределени за задачата пространства.

Леснозапалими течности

Към съхранението на леснозапалими течности като бензин, разредители, лакове и бои на балкона би трябвало да се подхожда извънредно деликатно. Парите от тези субстанции могат да се възпламенят и да причинят пожар или детонация.

Идеалното място, на което да държите сходни неща, е ветровито и добре проветриво помещение, което е отделено от жилищните пространства.

Експлозиви

Съхраняването на взривни субстанции като пиротехника и експлозиви за ремонт или строителство на балкона е извънредно рисково и неприемливо. Рисковете от пожар, детонация и съществено пострадване както на жителите, по този начин и на минувачите, са извънредно огромни.

Съхранението на такива субстанции би трябвало да се прави в сходство със законодателството и рекомендациите на експертите.

Боклук

Терасата не е предопределена за предпазване на отпадък. Натрупването му може да докара до размножаване на вредители, поява на неприятни миризми и замърсяване на околната среда. Освен това доста се усилва опцията от пожар или други изключителни обстановки.

Боклукът би трябвало да се изхвърля в сходство с разпоредбите и постоянно да се отстранява от балкона.

Колела

Съхранението на колела на балкона може да бъде привлекателна алтернатива поради лимитираното пространство в жилището. Влагата и неподходящите климатични условия обаче могат да повлияят неподходящо на положението му.

Въздействието на влагата и корозията може да форсира износването и да повреди съставените елементи. Затова, в случай че е допустимо, най-добре е да прибирате велосипеда си в особено закрито помещение или гараж.

Строителни материали

Съхраняването на строителни материали на балкона може да сътвори проблеми с сигурността и да окаже въздействие върху външния тип на постройката. Влагата и атмосферните въздействия могат да причинят строшаване или деформиране на материалите, както и да привлекат инсекти и гризачи.

Строителните материали би трябвало да се съхраняват вътре или в особено оборудвани складове.

Дрехи и обувки

Съхраняването на обувки и облекла на балкона може да ги повреди и даже съсипе. Излагането на влага, прахуляк, ултравиолетови лъчи и рискови температури може да аргументи избледняване, плесен или неприятни миризми.

Препоръчително е облеклата и обувките да се държат на закрито, изсъхнало и предпазено от въздействието на околната среда място, написа jenata.blitz.bg
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР