Балканските страни и Прибалтика са изправени пред заплаха от опитите

...
Балканските страни и Прибалтика са изправени пред заплаха от опитите
Коментари Харесай

Каренбауер предупреди, че Балканите, като Прибалтика за заплашени от Русия

Балканските страни и Прибалтика са изправени пред опасност от опитите на Русия за въздействие , както и опити на Китай да въздейства , разяснява немския министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер в Косово, представена от " Дойче веле ".

" Знаем, че целият район се преглежда с необикновен интерес от Китай и от Русия ", сподели Крамп-Каренбауер в Косово в неделя.

Германия управлява многонационалния батальон на НАТО , ситуиран в Литва като част от засиленото наличие, а също по този начин има контингент, който служи в ръководените от НАТО КФОР .

Крамп-К аренбауер се срещна с сътрудника си Дамир Кръстиевич в Хърватия и по-късно отпътува за Косово . КФОР работи за обезпечаване на мир в Косово след бойната задача на НАТО против сръбските войски преди 20 години.

Тя разяснява, че следят се и форми на въздействие, като тези, известни от балтийските страни .

Крамп-Каренбауер съобщи, че КФОР освен способства за разрешаването на главния спор в района , само че и с цел да даде опция на Косово като самостоятелна страна да реши личното си политическо бъдеще .

" Това подхожда на нашето схващане и на нашите полезности за политически суверенитет на страните ", разяснява Крамп-Каренбауер.

В същото време Съединени американски щати публично ратифицираха приемането на Северна Македония в НАТО .

 Грушко: Западът желае Балканите за сцена на геополитическа битка
Грушко: Западът желае Балканите за сцена на геополитическа битка

Русия ще продължава да работи с всички страни от региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР