Балканите са част от трафика на китайска дрога към Европа.

...
Балканите са част от трафика на китайска дрога към Европа.
Коментари Харесай

Трасе на китайския Ескобар минава през Балканите и България

Балканите са част от трафика на китайска дрога към Европа. В трасето влизат Турция, България, Македония, Косово, Сърбия и други Преминаването на колета с друг размер е непрестанно от най-малко двайсет години. Това разкрива следствието на Це Чи Лоп, именуван китайския Ескобар. Той бе задържан преди дни на летището в Амстердам, Нидерландия. Около 17 милиарда $ е годишната облага ва метаанфетаминовия крал, пресмятат специалисти.
През Балканите Лоп се е конкурирал с трафика от Афганистан. Кои босове имат превес в тази война за територии и обезпечен маршрут, е мъчно да се каже. Разследващи обаче са безапелационни, че китаецът с канадски паспорт е на равнището на митове като Пабло Ескобар и мексиканеца Хоакин Гусман. Дори има съображение да го слагат на по-високо равнище от митичния Ел Чапо…

Счита се, че преди да бъде погубен Ескобар е имал над 30 милиарда $. Печалбите на Це Чи Лоп обаче са към момента в развой на изследване и е прекомерно допустимо да превишат доста обявените 17 милиарда.

Някога могъщият Гусман обичал да споделя: Аз не съм президент на Мексико, само че съм босът на Мексико!

Ескобар стана народен представител в Народното събрание и мечтаел за президентския пост.

За разлика от тях Лоп е прочут като извънредно непретенциозен човек, който живее със фамилията си, грижи се за болен наследник и не обича публичността.

Вече е съден в Съединени американски щати за наркотрафик, само че юристите му съумели да убедят съда, че техният клиент би трябвало да се грижи за заболели членове на фамилията си, както и за лични болести.

Трафикът през Балканите и през територията на България е сниман с огромна акуратност от сателит. По образеца на колумбийските и мексиканските наркокартели, Лоп основава по своя наркомаршрут „ станции “, които се управляват от доверени хора. Но някои от методите му са повече от истински. За иззета пратка той не санкционира „ издънилите “ се, а им дава ново количество или заплаща прецаканата пратка. Според него това повишавало лоялността и дисциплината.

57-годишният Це Чи Лоп няма шумна биография. Роден е в китайската провинция Гуандун. Израснал е по време на Културната гражданска война. След това става член на незаконната формация „ Дацюан “. Тя била основана от някогашни хунвейбини – фанатични последователи на ръководителя Мао, най-вече от студенти. Само след няколко години той към този момент оглавявал най-могъщата триада в Южен Китай.

Когато китайската полиция потегля по петите му Це се изнася в Хонконг, а оттова в Канада. Има сведения, че през 90-те години постоянно е пътувал из Северна Америка и Юго-източна Азия. Създава свои мрежи в Тайланд, Лаос и други райони. Основната му цел е пазара в Съединени американски щати. По-късно обаче взема решение, че има шансове да превземе свои територии и в Европа.

Постепенно с времето китайският необут почнал изоставил скромното си държание и драговолно показвал, че е приказно богат и с голямо въздействие. Започнал да чества рождения си ден в ултра скъпи хотели, а за гостите си изпращал частни самолети. Обичал да подарява на гостите си жетони за десетки хиляди долари, с цел да играят в казината.

Докъде ще стигне настоящето следствие против Це Чи Лоп, никой не се наема да каже на този ранен стадий. Очаква се да бъдат събрани сведения и доказателства от Съединени американски щати, Китай, Канада и други страни. В този развой взе участие и специфичния отдел по битка с наркотрафика на Организация на обединените нации както и европейски структури.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР