Балкан победи с 85-70 Ямбол в последния кръг на НБЛ

...
Балкан победи с 85-70 Ямбол в последния кръг на НБЛ
Коментари Харесай

Йовица Арсич: Нямаше да съм много изненадан, ако бяхме паднали

Балкан победи с 85-70 Ямбол в последния кръг на НБЛ и завоюва 10-тата си победа от началото на сезона. Ето по какъв начин разяснява срещата старши-треньорът на Балкан Йовица Арсич:

„ Имахме терзания и преди начало на мача, тъй като Ямбол е добър тим. По-силен от това, което беше преди 3 месеца, тъй като са добре квалифициран тим и в този момент имаха повече състезатели в ротация. Ние малко заспахме, 10 точки и мислим, че е приключил мачът. Другото е късата ни ротация. Играчите се изморяват и чакат края на мача. Загубихме си фокуса. Няколко лесни контраатаки, няколко изпуснати положения против зона и влизаме в някаква изнервена обстановка, в която не би трябвало. Добре, че бихме, тъй като нямаше да съм доста сюрпризиран, в случай че паднем.

След шампионата нямаме мощна подготовка, тъй като нямаме 10 здрави състезатели, с цел да може да се тренира. Това е проблем, който имаме от дълъг интервал и това се усети, тъй като отбраната ни не беше на равнище. Те вкараха 40 точки, а ние имахме общо може би 3 или 4 фаула. Точно по този метод изиграхме мача против Сибиу. Няма експанзия и е проблем. Когато стартираме да играем по-агресивно и да се фокусираме върху дилемите, които имаме сложени, тогава нещата си идват на място. Това е по-лесно, в сравнение с чаках. Нямаше да съм сюрпризиран, в случай че треперехме до последна секунда, тъй като Ямбол сподели и в Бургас и преди този момент някои други мачове. Те имаха по-добра ротация. Вече са здрави, момчетата играят и не е елементарно. Не може да се разчита на победа без да си фокусиран в твоите задания.”.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР