Българското участие в плувния турнир на световното във Фукуока приключи

...
Българското участие в плувния турнир на световното във Фукуока приключи
Коментари Харесай

Плувците ни се завърнаха от Световното във Фукуока

Българското присъединяване в плувния шампионат на международното във Фукуока завърши с 4 полуфинала. Те бяха реализирани от Габриела Георгиева, Любомир Епитропов и Йосиф Миладинов, като последният плува на два полуфинала в шампионата. Днес националите ни се завърнаха в България.

" Мисля, че всички са удовлетворени. Разбира се, можеше още да покажем, само че мисля, че беше добре ", показа Габриела Георгиева при идването на родна земя.

" Добре е за нас, само че всички се надявахме на повече. Продължаваме да се надяваме, че можем и по-добре ", добави Епитропов.

Освен двата полуфинала, Йосиф Миладинов съумя да покрие и норматив   " А " за Олимпиадата в Париж 2024.

" Доволен съм от себе си и по какъв начин сме се показали общо като тим. Една от задачите ми бе да си покрия норматива за Олимпиадата и съумях. Имам още много работа. Цялата еволюция на плуването и развиването като цяло, както виждате конкуренцията е жестока. Седем човек да влязат на край под 51 секунди, в никакъв случай не ми се беше случвало това. Плуването не стопира да се развива, само че ние държим фронта ", показа той.

" Трябва да сме безусловно удовлетворени от това което направихме - мощни плувания и положителни класирания. Много скоро би трябвало да покриваме нормативи за олимпийските игри, нямаме доста време. Трябва всеки ден да надграждаме ", съобщи пък старши треньорът на плувците ни  Кристиян Минковски пред медиите.

Още вижте във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР