Българското участие в квалификациите на Ролан Гарос започна по най-добрия

...
Българското участие в квалификациите на Ролан Гарос започна по най-добрия
Коментари Харесай

Програмата на Ролан Гарос: Димитър Кузманов и Адриан Андреев откриват своето участие в турнира

Българското присъединяване в квалификациите на Ролан Гарос стартира по най-хубавия вероятен метод, откакто Сесил Каратанчева записа своята първа победа от четири години насам и единствено можем да се надяваме, че Адриан Андреев и Димитър Кузманов през днешния ден ще последват образеца на някогашната 1/4-финалистка в конкуренцията.

За Андреев, то това се явява дебют във френската столица, а на старта го чака тежък мач с 20-годишния гений - Франческо Маестрели. Световният номер 201 към този момент може да се похвали с една Чаланджър купа в кариерата си, която идва на клея във Верона, само че не трябва да забравяме, че Ади надигра точно италианеца в откриващия кръг на пресявките в Мелбърн. Срещата сред двамата е сложена под номер две в програмата на корт 12 и ще стартира някъде след 12:30 часа българско време.

Кузманов пък взе участие за втора поредна година на конкуренцията и несъмнено изискванията в Париж са по негов усет, имайки поради по какъв начин Мико доближи до пряк мач за влизане в главната скица през 2022-ра, само че отстъпи в трисетова борба на Сантиаго Родригес Таверна. Наглед първото тестване пред българина е изцяло преодолимо, тъй като среща Емилио Нава, който е надалеч по-опасен противник на твърди кортове, а по тази причина подсказват достигането му до втория кръг на US Open и тазгодишната му победа над Джон Иснър на Мастърса в Маями.

Нещата обаче надалеч не стоят толкоз добре за международния 238 на алена настилка, където е спечелил единствено един от последните си 5 дуела и несъмнено втората ни ракета наподобява с отлични шансове да открие победоносно присъединяване си на Ролан Гарос. Сблъсъкът сред Кузманов и Нава е плануван под номер три в програмата на корт 8 и ще стартира някъде след 14:00 часа българско време.

корт 12 (започват не преди 11:00 часа)

1. Анкита Райна - Емелин Дартрон

2. Адриан Андреев - Франческо Маестрели

корт 8 (започват не преди 11:00 часа)

1. Яник Ханфман - Матия Белучи

2. Йосуке Уатануки - Андреа Пелегрино

3. Димитър Кузманов - Емилио Нава

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР