Българското правителство подготвя законопроект, с който ще бъда обособена собствена

...
Българското правителство подготвя законопроект, с който ще бъда обособена собствена
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Работим за собствена администрация на Европейската прокуратура в България 


Българското държавно управление приготвя законопроект, с който ще бъда обособена лична администрация на Европейската прокуратура в България. Това стана ясно от думите на Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера Кирил Петков след срещата на министър-председателя с представителите на Европейската национална партия, които са на посещаване у нас.

Личното увещание на премиера е, че той ще направи всичко допустимо, с цел да може тази институция да работи безусловно безпроблемно на българска територия, в това число посредством законодателни промени, които приготвяме сега и се надявам до една седмица да можем да ви представим, ориентирани към това Европейската прокуратура да има у нас своя лична администрация, собствен личен личен състав, в това число зачислени проверяващи служители на реда и следователи, които да могат най-оперативно и без значение да организират всички нужни следствия в страната



Премиерът е срещнал пристигналите през днешния ден в София двама представители на Европейската национална партия с обстоятелствата към задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашната ръководителка на правителствента осведомителна работа Севдалина Арнаудова, добавя БНР.

Премиерската съветничка Лена Бориславова разясни, че Кирил Петков е срещнал представителите на ЕНП със систематичните проблеми на българското правораздаване и ръководството на евросредствата у нас:

„ Бяха изложени обстоятелства и условия, свързани със системите нарушавания и подозрителни заеми, раздавани от Българската банка за развиване. Премиерът описа за обстановката с язовирите и градежа им от свързани компании без строителни позволения, за обстановката със строителството на автомагистрала „ Хемус “. С представителите на Европейската комисия и Европейския парламент бяха разисквани и опциите за това по какъв начин европейските институции и българските институции могат да стартират да работят по-добре ".

Лена Бориславова отхвърли да е оказван политически напън за задържането на Борисов, Арнаудова и Горанов:

„ По никакъв метод не е оказван политически напън. Единственото, което е, както споделих и преди, роля на премиера е да даде цялостна независимост на проверяващите органи ".

Представителите на Европейската национална партия не направиха изказвания. Бориславова изясни за какво:

„ Те са тук на една неутрална задача с цел да открият какви са обстоятелствата и събитията. Не могат да вършат изказвания, преди да бъдат събрани всички обстоятелства и условия “.



Бориславова заподозря Прокуратурата за това, че в няколко уеб страницата са изтекли свидетелските показания на премиера Петков:



„ Истината е, че всичко в тази страна тече. Тук аз персонално не бих заподозряла органите на Министерство на вътрешните работи, а по-скоро на прокуратурата, доколкото те са единствените, които имат копието на цялата кореспонденция и това изтича, откакто те са се срещнали с нея “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР