Българското правителство бе свалено с вот на недоверие в парламента,

...
Българското правителство бе свалено с вот на недоверие в парламента,
Коментари Харесай

The Guardian: Провалът на българското правителството поставя под въпрос газа за зимата в страната

Българското държавно управление бе свалено с избор на съмнение в Народното събрание, а това хвърли страната в политически разтърсвания на фона на войната в Украйна и възходящата инфлация. Това написа в собствен разбор английският.

Опозиционните депутати смъкнаха държавното управление на министър-председателя Кирил Петков, което пое властта преди шест месеца, със 123 гласа "за " против 116 "против ", откакто ръководещата коалиция загуби болшинството си поради разногласията за бюджетните разноски и за това дали България би трябвало да вдигне ветото върху присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз.

Петков, 42-годишен ученик на Харвард, се бе заел да се бори с корупцията. Той зае мощна проевропейска и пронатовска позиция - извънредно държание за страна с обичайно приятелско отношение към Москва, добавя изданието.

Сега България се изправя пред четвъртите подред парламентарни избори от април 2021 година насам. Политическата неустановеност може също да попречи на напъните на страната да обезпечи сигурни доставки на природен газ.

Москва прекъсна доставките на газ за България откакто София отхвърли да заплаща за него в рубли.

Петков отхвърли каквито и да е съдружни договаряния с опозиционните партии в залата, само че ще търси други разновидности за отбягване на предварителни избори, добавя изданието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР