Българският защитник Георги Пашов се съгласи да говори пред Sportal.bg

...
Българският защитник Георги Пашов се съгласи да говори пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Георги Пашов: Мечтая за националния отбор, Балъков ще придаде на тима различно лице

Българският бранител Георги Пашов се съгласи да приказва пред Sportal.bg след спечелването на купата в Армения с неговия Арарат. Бранителят бе с съществена заслуга за завършването преди всичко на Арарат в арменското състезание, като това е първо отличие за футболиста. Пашов, който за последно игра за тима на Етър в Първа лига, призна, че мечтае да получи повиквателна от националния селекционер Красимир Балъков, с който работеха дружно във Велико Търново.

Разкажи ми по какъв начин се чувстваш след този триумф. Вече си първенец на Армения, като имаш огромна заслуга за извоюваната купа. Много съм благополучен. Ставам първенец за първи път в кариерата си и то още в първия ми сезон в Армения. Радвам се, че играх постоянно и с изявите си помогнах на тима за тази първа шампионска купа. Това я прави още по сладка и скъпа за мен.
Откриваш ли разлики сред българския и арменския футбол и в случай че да, какви са те? Има разлика, в България всички тимове към този момент се стараят да играят футбол, до момента в който в Армения тимовете, които са по-надолу в таблицата, играят по-директно и надлежно разчитат на повече единоборствата.
Какви са упованията ти през идващия сезон и оставаш ли в Арарат? Целият клуб сме доста радостни и като цяло задачата беше да се класираме за Лига Европа. Успяхме да станем първенци и по този начин ще играем квалификации за Шампионска лига. Целта е да се представим почтено и да оставим добра диря в Европа. Най-голямата фантазия за футбола в Армения е да класира тим в групите на Лига Европа. Това е задачата ни. Оставам в тима, имам контракт за още една година. Един от основните играчи съм в тима, управлението и треньорският щаб са доста удовлетворени, аз също. Водят се диалози за удължение на контракта ми.
Мечтаеш ли за националния тим на България? Сега Красимир Балъков, с който се познаваш, е народен селекционер. Той разгласи, че ще разчита на футболисти, които играят постоянно в тимовете си. Ще излъжа, в случай че кажа, че не бленувам. Това е признанието за всеки един футболист, когато оценят труда му и може да съставлява страната си! Работил съм с Красимир Балъков, познавам работата му и съм уверен, че националният тим ще има друго лице в положителна тенденция.
Да чакаме ли две победи против Косово и Чехия? Знаем, че силите са много изравнени и който е по- съсредоточен и покаже повече предпочитание за победа, ще е крайният победител. Надявам се в тези две срещи това да е нашият народен тим.
Какви са упованията ти в персонален проект? Какви цели си си сложил? Най значимото е да съм здрав и да не преставам с непрекъснатите игри, които демонстрирам през последния сезон и половина. Ако съумея да го реализира, знам, че ще следват светли дни отсега нататък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР