Българският волейболист Павел Душков и неговият Триколорул (Плоещ) направиха златен

...
Българският волейболист Павел Душков и неговият Триколорул (Плоещ) направиха златен
Коментари Харесай

Павел Душков: Преизпълних целите си за сезона

Българският волейболист Павел Душков и неговият Триколорул (Плоещ) направиха златен дубъл в Румъния, откакто в границите на няколко дни победиха и с купата в шампионата, и с Купата на страната. В двете съревнования отборът победи равностойни противници - Аркада (Галац) и Мунисипал (Залъу), воден от Николай Желязков.

Разговаряхме с Павел в особено изявление за BGvolleyball.com , в което показа страстите от двата трофея, мнението си за шампионата, като направи и равносметка за прекараното време в северната ни съседка.

Спечели купата и Купата в румънското състезание с Триколорул (Плоещ). Как се чувствате - ти и съотборниците ти, постигнахте ли задачата си за сезона?

Чувствам се прелестно. За първи път в моята кариера спечелвам и шампионата, и Купата. Усилията, които положихме, бяха възнаградени и несъмнено преизпълнихме задачата си за този сезон.

Очакванията ти за идния сезон? Оставаш ли в клуба?

Надявам се идващият сезон да бъде също толкоз сполучлив, колкото този. А по отношение на оставането ми в клуба - за момента няма изясненост по този въпрос.

 tricolorul

Каква е равносметката за престоя ти в Румъния досега?

Престоят в Румъния ми донесе единствено позитивни страсти - имах удоволствието да работя с огромни експерти във всяко едно отношение, срещнах се със страхотни хора, а спечелването на двата трофея беше единствено бонус към това.

Каква оценка би дал на шампионата на северната ни съседка, сравнявайки го с българската Суперлига?

Ако би трябвало да виждам действително на нещата, в румънското състезание тимовете имат по-голяма финансова непоклатимост и това е повода в това състезание по-голямата част от състезателите да са чужденци, което способства за по-доброто равнище на волейбол. Всеки тим разполага със своя лична зала, която е добре поддържана и няма никакви проблеми в тях да се играят даже и европейски шампионати. Единственият минус в Румъния е, че волейболът като спорт не е разпространяван задоволително.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР