Българският волейболист Николай Пенчев и новият му отбор - вицешампионът

...
Българският волейболист Николай Пенчев и новият му отбор - вицешампионът
Коментари Харесай

Ники Пенчев и новият му отбор тръгнаха с победа в Чалъндж къп

Българският волейболист Николай Пенчев и новият му тим - вицешампионът на Украйна Епицентър-Подоляний (Городок) потеглиха с победа в третия по мощ европейски клубен шампионат Чалъндж къп. Ники Пенчев и съотборниците му отнесоха бронзовия медалист на Словения Меркур (Марибор) с 3:0 (25:12, 25:16, 25:18) в в първи мач от 1/32-финалите посред им, игран довечера. Срещата се организира в залата на полския град Блоне наоколо до Варшава поради войната в Украйна.

Реваншът сред двата отбора е идната сряда (19 октомври) от 20,00 часа българско време в Словения. Волейболистите на Епицентър би трябвало да завоюват единствено два гейма, с цел да се класират за 1/16-финалите и главната фаза на Чалъндж къп.

Ники Пенчев игра цялостен мач за своя нов отбор и приключи със скромните 6 точки (1 ас, 42% успеваемост в офанзива и 47% положително посрещане) за триумфа . Над всички за Епицентър пък бе Евгений Кисилюк със 17 точки ( 5 блока! , 4 аса и 38% успеваемост в атака) за успеха. За отбора на Меркур Конър МакКонъл приключи с едвам 8 точки.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР