Българският военноморски флот се справя достойно с поставените задачи и

...
Българският военноморски флот се справя достойно с поставените задачи и
Коментари Харесай

17 курсанти получиха пагони и се вляха в армията защитници на Родината

Българският военноморски флот се оправя почтено с поставените задания и е добър контейнер за фрагменти за доста специалности и компании от морския бизнес на страната, сподели през днешния ден във Варна министър председателят Стефан Янев, който се включи в тържествената гала по заграбване на първото офицерско звание на завършващите курсанти от Висшето военноморско учебно заведение в града.

 Стефан Янев: Най-голямото ни благосъстояние са хората - мъжете и дамите с униформи Виж още

Първото си офицерско звание на 8 август 2021 година получиха 17 курсанти, които приключват специализациите " Корабоводене за Военноморски сили ", " Военноморски информационни и радиотехнически системи " и " Корабни машини и механизми за Военноморски сили ".

Първенец на випуска е Васил Марков, който получи лейтенантските си пагони от премиера Янев.

Сред новите офицери има и три дами.

С приемането на пагони се вливате в многохилядната войска от мъже и дами, които се назовават бранители на Родината, това е дълг и чест, се обърна към випускниците Стефан Янев, представен от Българска телеграфна агенция. Той пожела на младежите на първо място да мислят и да бъдат устремени.

Вашата работа е значима освен за отбраната на страната, а и за развиването на целия военноморски бранш на България, посочи министър председателят.

Празника почетоха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, зам.-министърът на защитата Пламен Йорданов, регионалният шеф на града Марио Смърков, висши офицери и доста родители.

С обред по тържествено повдигане на флаговете на корабите от състава на Военноморските сили на Република България и заграбване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ", стартира честването на 142-та годишнина от основаването на Военноморски сили.

Вие ще сте поколението, което ще трансформира военния флот във високотехнологично и проспериращо съединяване, добави адмирал Ефтимов. Той изрази убеденост, че младите лейтенанти ще се оправят с провокациите, които им предстоят, и благодари на родителите им, че са поверили на Военноморски сили най-скъпото си - децата.

Имате преимуществото да завършвате световнопризната просветителна институция, сподели на младите лейтенанти началникът на Флотската Алма матер флотилен адмирал Боян Медникаров. Той ги прикани да бъдат правилни на клетвата си пред Родината и да пазят чист и неоцапан флага на Военноморските сили на Републиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР