Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси,

...
Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси,
Коментари Харесай

Доц. Мария Пиргова: За да намалят правомощията на президента, ПП-ДБ се простреляха

Българският политически живот е извънредно килнат. Съдържа единствено лобистки ползи, груповщина, партийщина. Политиката се е трансформирала в стопански ползи, които на вълчи принцип работят на всички равнища в страната.

Това мнение изрази пред доцент Мария Пиргова, политолог и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Според нея се намираме в " непрекъсната политическа нервност ".

" ПП-ДБ смениха Конституцията по необикновено малоумен метод. За да понижат пълномощията на президента, се простреляха ", съобщи Пиргова.

" За страдание, ГЕРБ и Движение за права и свободи следиха, смееха се и оставиха това да се случи. "

Преподавателят оспори " мантрата " за " самостоятелните специалисти ", като я дефинира като " предизборни легенди ", които се повтарят непрестанно.

" Хората в тази обстановка няма за кого да гласоподават. Партиите не оферират нищо ново. В тази тирания на ГЕРБ и Движение за права и свободи, към която се причислиха и ПП-ДБ, да се чака да се появят нови политически хрумвания, нова гражданска интензивност – по какъв начин? Непрекъснато се насажда боязън, работи се против нови партии, нови хрумвания, против младежите. Избирателната интензивност ще бъде слаба, тъй като жителите към този момент са омерзени ", разяснява политологът в предаването " Преди всички ".

Купуването на гласове ще бъде доста огромен фактор. Корпоративният избор ще бъде на високи равнища. Изборите няма да бъдат демократични, почтени и европейски, изрече опасения Мария Пиргова.

Много мъчно се прави политика в общество, което се е приспособило към сивата стопанска система и беззаконието, акцентира доцент Пиргова.

" Нови политически субекти, които се основават, се отхвърлят, тъй като не виждат опция за пробив, даже на локално равнище. В тези условия пробив е сложен. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР