Служебният кабинет прие на днешното си заседание промени Правилника за

...
Служебният кабинет прие на днешното си заседание промени Правилника за
Коментари Харесай

Всеки стратегически обект ще има човек за връзка с ДАНС

Служебният кабинет одобри на днешното си съвещание промени Правилника за използване на Закона за Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), признат с Постановление на Министерския съвет (МС) от 2008 година

С измененията се планува да бъде избрана точка за контакт от страна на ръководителите на стратегическите обекти и възлагащите или извършващите стратегически действия с представителите на ДАНС при злополучие, случай или повреда . Точката за контакт ще се употребява и за реализиране на работа, за осъществяване на съответно предоставена задача или за практическо образование по Закона за професионалното обучение и образование, както и при надзор на организацията на защитата на обектите, в това число при терористични закани.
 Държавният запас регистрира спад в нарушаванията при предпазване на ресурси във външни хранилища
Държавният запас регистрира спад в нарушаванията при предпазване на ресурси във външни хранилища

Вследствие на засиления надзор

Идеята е с смяната да се основат задоволително гаранции за бърза и своевременна съгласуваност сред обектите, възложителите и изпълнителите на стратегически действия и ДАНС, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Регламентира се и ред за достъп за представители на съответни институции до стратегическите зони на стратегическите обекти и до зоните, свързани с осъществяване на стратегически действия - за структури на наказателното произвеждане, Министерство на вътрешните работи, медицински експерти и различен личен състав от центровете за незабавна здравна помощ при злополучие, случай или повреда. Въвежда се и ред за докладване в ДАНС в посочените случаи.
 Служебният кабинет уволни заместник-шеф на ДАНС
Служебният кабинет уволни заместник-шеф на ДАНС

Петър Петров е освободен предварително по предложение на шефа на ДАНС

Намалява се също административната тежест, като няма да се изисква показване на редица удостоверителни документи за достъп до други стратегически зони при съществуване на издадени позволения за достъп до класифицирана информация и при позволения по Правилника за използване на Закона за Държавна организация " Национална сигурност ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР