Обрат на обрата със ставката за брашното и хляба. Малко

...
Обрат на обрата със ставката за брашното и хляба. Малко
Коментари Харесай

На рулетка депутатите врътнаха нулевата ставка върху хляба и брашното


Обрат на обрата със ставката за брашното и хляба. Малко по-рано, откакто депутатите не одобриха на второ гласоподаване Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за налозите върху приходите на физическите лица, стана ясно, че се връща 20% Данък добавена стойност върху хляба и брашното.

В края на второ гласоподаване на Закона за хазарта обаче депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев направи процедурно предложение - в преходните и заключителни разпореждания на закона за хазарта да се гласоподава нулевата ставка за брашното и хляба да се удължи до 31 декември 2024 година

Народните представители гласоподаваха със 152 гласа " За ", 2 гласа " срещу " и 46 гласа " въздържали се ". Единствените въздържали се бяха от парламентарната група на ПП-ДБ. От " Възраждане " заявиха, че ще поддържат предлагането на Йордан Цонев.

Бившият министър на земеделието Десислава Танева от ГЕРБ-СДС също съобщи, че ще поддържа удължаването на нулевата ставка за брашно и самун до края на годината. Надценката ще е 15% за главните типове самун - бял самун, самун " Добруджа " и стандартизиран самун.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия е щастлив, че се поддържа политиката за нулева ставка за брашно и самун. БСП също поддържа удължаването на нулевата ставка за брашно и самун докрая на годината - 31 декември 2024 година

Припомняме, че нулевата ставка трябваше да отпадне на 1 юли и да се върне на 20%, както беше преди пандемичната конкуренция за събаряне на Данък добавена стойност на доста групи артикули и услуги. По-рано през днешния ден обаче депутатите в бюджетна комисия взеха решение да удължат нулевата ставка до края на годината.
 Депутатите удължиха нулевата ставка за хляба до края на годината
Депутатите удължиха нулевата ставка за хляба до края на годината

Това реши бюджетна комисия в последното си заседание

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР