Българският плувец Калоян Левтеров даде интервю пред БНТ след плуването

...
Българският плувец Калоян Левтеров даде интервю пред БНТ след плуването
Коментари Харесай

Калоян Левтеров пред БНТ: Доволен съм от европейското, надявам се на световното да се класираме за Париж 2024

Българският плувец Калоян Левтеров даде изявление пред Българска национална телевизия след плуването си в полуфиналите на дисциплината 200 метра тил на европейското състезание на дребен басейн в Отопени, Румъния.

За страдание, нашето момче не съумя да откри място измежду най-хубавите 8, които ще плуват във финала и в последна сметка се подреди 13-и, като призна, че е имал проблеми на старта.

" Подхлъзнах се на старта. Това е най-омразната ми неточност, само че се случва от време на време и няма по какъв начин да го предотвратя. Не мисля, че се бях пренавил. Бях доста стимулиран да плавам на този край. Когато нещо се обърка в самото начало обаче, може да повлияе на цялото състезание ", стартира Левтеров, който показа още, че е удовлетворен от представянето си в Отопени.

" Европейското състезание мина сносно. За пръв път направих полуфинал на огромно състезание при мъжете. Подобрих националните върхове и в двете дисциплини, в които участвах, тъй че съм удовлетворен ", продължи българинът.

Плуваният ни национал насочи взор и към идното международно състезание в Доха през февруари месец следващата година, където той ще се бори за продобиване на квота за ЛОИ Париж 2024, като не скри упоритостите си за това България да класира за Игрите и мъжката ни щафета на 4х200 свободен жанр.

" Световното състезание е цел на всички ни от националния тим. Надявам се там да създадем доста мощни резултати и да се класираме за Олимпиадата в Париж. Имаме огромен късмет да покрием норматив и с щафетата на 4х200 кроул, тъй че ще упражняваме за там и се надявам и другите момчета да са готови. Ще дадем всичко от себе си, с цел да го реализираме, а за самостоятелните дисциплини аз не преставам да си упражнявам и нека и там да се получат нещата. Ще остана в България до международното състезание, с цел да се сготвям на огромен басейн, тъй че още когато се приберем, започваме подготовка ", приключи Калоян Левтеров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР