Българският пазар е един от важните за Motorola. Имаме амбицията

...
Българският пазар е един от важните за Motorola. Имаме амбицията
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Motorola Антъни Барунас: Искаме да сме в топ 3 в България по продажби

Българският пазар е един от значимите за Motorola. Имаме упоритостта през 2019 година да влезем в топ 3 в страната ви по продажби на смарт телефони. Това съобщи вицепрезидентът на софтуерната компания Антъни Барунас пред публицисти в столицата.
Наскоро стана ясно, че през третото тримесечие на предходната година Motorola е излязла на облага за първи път, откогато беше добита от Lenovo през 2014 година " Гордеем се с тези резултати. Пътят пред нас е отворен за напредък. Оправихме си къщата - направихме, каквото трябваше, съкратихме разноските. Сега имаме капацитет да градим ", изясни Барунас.
По думите му компанията се оправя извънредно добре в Латинска Америка, където приходите и продажбите ѝ са рекордни. Още по-голям е обаче растежът в Северна Америка. Там Motorla е съумяла да се изкачи от номер 7 до номер 4 по продажби на смарт телефони и съгласно Барунас скоро ще бъде на третата позиция, като ще изпревари LG.
Той призна, че не е удовлетворен от резултатите в Европа, въпреки че потребителите, които купуват продуктите на компанията, са се нараснали двойно. Барунас обаче чака през идната година най-малко 50% растеж на Стария континент, като изключително огромен капацитет вижда в moto g сериите.
През 2019 година Motorola възнамерява да навлезе и на пазарите в Индия и Китай. " Няма да навлезем нападателно, само че ще сме там. В Индия към този момент имаме екип от 300 души, в Китай - от 500. Ще бъдем мощни там, само че не нападателно мощни, рискът ще бъде обмислен ", разгласи вицепрезидентът.
Според него в идващите 12 - 18 месеца ще има три софтуерни талази. Първата ще е обвързвана с 5G. " В България може и да не пристигна в този период. Но 5G като цяло ще промени държанието на потребителите. А Motorola ще бъде там - ние сме водещи в прокарването на тази технология ", сподели Барунас.
Втората софтуерна вълна ще бъде в междинния сегмент (телефони на цена сред 200 и 500 долара), който ще означи огромен напредък в идната година. " Потребителите не са глупави. Те няма да купят артикул за 1000 евро, когато могат да купят сходен за 300 - 400 евро ", добави Барунас.
Третата вълна ще бъде, предстоящо, обвързвана със сгъваемите телефони. " Те могат да трансформират метода, по който клиентите гледат на телефоните. Ще провокират гражданска война ", счита вицепрезидентът. Според него обаче сгъваемите смарт телефони би трябвало в действителност да са телефони, а не таблети или фаблети, би трябвало да са комфортни, да могат да се сложат в джоба и да се носят на всички места. " Когато Motorola показа сгъваем артикул, не очаквайте да е фаблет. Ще бъдем разнообразни ", съобщи Барунас.
Той разяснява, че moto g сериите са " хлябът и маслото " в междинния сегмент и там развиването ще продължи. С Motorola One пък се нападна друг сегмент - по-младите хора, дамите, и с него компанията ще се изправи непосредствено против конкуренцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР