Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски

...
Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски
Коментари Харесай

БОК награди младите лъвчета за медалите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски юношески олимпийски фестивал в Италия. На церемонията в гранд хотел София участва и управлението на Българска федерация по ски. В залата бяха още треньорите на медалистите, техни родственици и съотборници, публицисти.

Със „ Златна значка на БОК “ бяха отличени четиримата ни медалисти в сноуборда Петър Гергьовски, Тервел Замфиров, Андреа Коцинова и Иван Иванов. Медал „ Спортът за един кротичък свят “ заслужиха треньорите Анатоли Замфиров и Сотир Марков, а изтъкнатият ментор и експерт Виктор Жеков бе награден с орден „ За олимпийски заслуги “.

Отличията бяха връчени от ръководителя на БОК Стефка Костадинова. „ Искам да благодаря на младите и надарени български спортисти, които ни зарадваха с отличните си класирания и медали в извънредно мощна конкуренция по време на олимпийския фестивал. В Италия спечелихме рекордните за нас три оценки. БОК от години поддържа развиването на бъдещите ни спортни звезди с организацията на олимпийските фестивали у нас, днешните ни медалисти са минали през тези национални съревнования и в този момент към този момент се състезават сполучливо в международния хайлайф, “ съобщи Костадинова.

„ Българска федерация по ски се гордее с младите ни сноубордисти, които се показаха чудесно на фестивала в Италия. Благодарност към тях и техните треньори за това, което са постигнали. Вярвам, че измежду четиримата ни медалисти са бъдещите Александра Жекова и Радослав Янков, бъдещите звезди на международния спорт, “ сподели Цеко Минев, член на Изпълкома на ФИС (Международната федерация по ски) и президент на БФ ски, който връчи на всеки по едно от обичайните лъвчета-талисмани за шанс.

Топли думи към призьорите, техните наставници и близки насочи и Белчо Горанов, общоприет секретар на БОК и началник на българската делегация по време на олимпийския фестивал Фриули Венеция Джулия 2023.

На приключилия през уикенда олимпийски фестивал младите български лъвчета завоюваха три медала – два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда.Това е най-хубавото достижение от основаването на зимния Европейски юношески олимпийски фестивал, началото на който е сложено в Аоста през 1993 година Досега бяхме отвоювали най-вече по две оценки от едно издание, а от надпреварите във Фриули, Венеция и Джулия нашите млади гении в зимните спортове се завърнаха с три медала: сребро за Петър Гергьовски в паралелния великански слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на екипен великански слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР