Българският национален отбор по волейбол за жени под 19 години

...
Българският национален отбор по волейбол за жени под 19 години
Коментари Харесай

Волейболните националки до 19 години надвиха Тайланд за първи успех на Световното

Българският народен тим по волейбол за дами под 19 години реализира първа победа на Световното състезание, което се организира в в Унгария и Хърватия.

Във втората си среща от група " С " в Сегед българките надвиха в доста значим мач против Тайланд, извоюван с 3:0 (25:22, 25:20, 25:20).

Така България заема трето място във краткотрайното класиране в групата, където са още тимовете на Бразилия, Италия, Канада и Перу. Тимът, воден от селекционера Борислав Крачанов, има 3 точки в актива си от победа и загуба досега. Лидери са Бразилия и Италия с по два триумфа от две изиграни срещи. В първия си мач българският състав отстъпи пред Италия с 1:3, а в идващия си дуел довечера (3 август) ще се изправи против Канада още веднъж от 22:05 часа.

Българките започнаха доста решително срещата с Тайланд и поведоха с 20:12 в първия гейм. Съперникът не се съобщи и опита да се приближи, само че България завоюва с 25:22. Следващата час потегли сходно на първата – с задатък от 6:2 за националките, последва ново разпределяне, само че не и подценяване и триумф с 25:20. Най-равностойна бе третата част, в която азиатките поведоха с 15:13. Българките имаха усложнения на начален удар, само че впечатлиха със мощна игра на обсада, реализирайки 14 точки, а след ново 25:20 победиха в дуела.

Пореден мощен мач записа Виктория Коева, която осъществя 16 точки. Ива Дудова означи 13 (4 блокади), а Боряна Ангелова добави 12 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР