Българският национален отбор изпусна шанса да се утвърди еднолично на

...
Българският национален отбор изпусна шанса да се утвърди еднолично на
Коментари Харесай

Баскетболистите отстъпиха на Португалия след слабо второ полувреме

Българският народен тим изпусна шанса да се утвърди еднолично на първото място във краткотрайното класиране на групата си от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025.
„ Лъвовете “ изгубиха от Португалия като посетители със 78:88 след едва второ полувреме. За 20 минути след почивката българите не съумяха да вкарат точките, които нанизаха единствено във втората четвърт.
Двубоят стартира с лек превес за нашите, само че в края на първата четвърт португалците изравниха и даже се отдръпнаха с точка задатък в едноминутната пауза преди втората четвърт. В тази част българите се разиграха и нанизаха цели 32 точки, с цел да се отдръпват в съблекалнята с 8 точки задатък. Отлично до този миг играеше капитанът Чавдар Костов, който нямаше прекъсване и наниза 15 точки. Центърът Дейвид Кравиш пък се включи от пейката със 100% успеваемост при стрелбата, като сподели, че може да вкарва и тройки.
След почивката обаче домакините демонстрираха доста повече експанзия и в двете етапи на играта бързо стопиха изоставането си, с цел да стигнат и до двуцифрена преднина. Българите осъществиха едвам 26 точки през второто полувреме и закономерно изгубиха срещата.
Костов приключи мача със 17 т., Кравиш добави 14. С по 8 се регистрираха Павлин Иванов и Алекс Симеонов, заяви Българска национална телевизия.
Така иберийците остават на върха с 3 победи, а за нашите пътят към непосредствено класиране за идната фаза на квалификациите минава през победа с над 10 точки в Батувгряд през февруари.
Португалия остава отпред на класирането в група F, след в случай че в другия мач от групата Румъния победи доста мъчно Кипър като посетител с 69:65 и е с актив от победа и 2 загуби на третото място. Домакинът на ЕвроБаскет 2025 Кипър остава без победа.
В неделя нашите играят в Никозия с Кипър в последния си мач за годината.
Единствено приключилият преди всичко в крайното класиране продължава напред към главната фаза на квалификациите, до момента в който останалите три тима ще играят спомагателни пресявки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР