Българският национал Илиян Пищиков завърши осми в класацията за най-добрите

...
Българският национал Илиян Пищиков завърши осми в класацията за най-добрите
Коментари Харесай

Илиян Пищиков се нареди осми при реализаторите на Европейското в Румъния

Българският национал Илиян Пищиков приключи осми в класацията за най-хубавите изпълнители на Европейското състезание по баскетбол за юноши до 18 години, Дивизия Б, което се организира в Румъния.

Продуктът на школата на Балкан се подреди пети по сбор вкарани точки на шампионата със 133 точки в 8 мача, а със приблизително 16,6 точки на мач той зае осмата позиция в класацията. Пищиков е втори при най-хубавите от линията за углавен удар с 86,2 % сполучливи опити от линията.

Друг от националите Христо Бъчков е трети в класацията на най-ефективните стрелци с 57,4 % успеваемост от игра. Бъчков заема пето място при най-хубавите стрелци за 2 точки с сполучливи 61,9 % от опитите си. Кадърът на Рилски състезател е седми при най-хубавите борци на Европейското състезание със приблизително 8,6 на мач. С реализиран на два пъти " дабъл-дабъл " българинът дели шестото място по този индикатор.

Националният тим на България до 18 години приключи на 16-то място в крайното класиране в Румъния. Шампион стана отборът на Швеция след триумф във финала над Дания със 79:66, а място в Дивизия А заслужи и съставът на Финландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР