Българският лекарски съюз обмисля по-активна намеса в случаи на неетично

...
Българският лекарски съюз обмисля по-активна намеса в случаи на неетично
Коментари Харесай

БЛС обмисля по-сериозни санкции за неетични прояви на медици

Българският лекарски съюз обмисля по-активна интервенция в случаи на неетично държание на лекари. Това ще стане посредством промени в устава на организацията и етичния кодекс. 
Целта на измененията е да не бъдат пожелателни, а наказателни, да има действителни наказания за лекари, които се държат жестоко, обидно и непочтено в връзките си с пациентите и ги слагат в обстановка да се усещат унизени, разясни в предаването „ Преди всички “ проф. Мая Аргирова, ръководител на Комисията по професионална нравственос в БЛС.

Подобни прояви би трябвало да бъдат потвърдени. Не може при неизяснени още проблеми лекари да бъдат заклеймявани в медиите без задоволително доказателства, посочи тя.

Ще държим на правилното отношение към пациента, в случай, че достолепието на лекарите бъде непокътнато, разясни Аргирова.

Има глобени лекари, само че наказванията са напълно меки , посочи проф. Аргирова.

По думите й шефовете на съответните лечебни заведения са в правото си да глобяват медици, само че това постоянно не се случва.

Предложенията за промени би трябвало първо да се одобрят от УС на БЛС, след което да се гласоподават на народен събор на съсловната организация.

Повече по тематиката чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР