Българският износ за Държавата Израел бележи ръст от близо 36%

...
Българският износ за Държавата Израел бележи ръст от близо 36%
Коментари Харесай

Българският износ за Израел бележи ръст от близо 36% през изминалата година

Българският експорт за Държавата Израел бележи растеж от близо 36% през миналата година. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и министъра на стопанската система и промишлеността на Израел Нир Баркат.

„ Износът ни заема към 80% от двустранния стокообмен “, сподели министър Стоянов.

По думите му това е позитивна наклонност за българската стопанска система, само че е належащо да се направи още доста, с цел да се насърчи обмена, както и стартирането на повече планове сред компании от двете страни. Към днешна дата двустранният стокообмен възлиза на близо 400 млн. щ.д.

„ Предвид географската ни непосредственост и богатата история сред нашите две страни, това са доста ниски стойности”, акцентира министър Стоянов.

Двамата министри разискаха общи начинания, които да дадат нов подтик на икономическия продан. България и Израел ще провеждат бизнес конгрес за компании в областта на осведомителните и информационните технологии. Това бе контрактувано сред двамата министри като съответна стъпка за поощряване на бизнес връзките. Коментирано бе и подготовка на идващото съвещание на Смесената комисия в областта на стопанската система сред двете страни. Министър Стоянов насочи и покана към своя сътрудник да посети България и да се запознае с българската стартъп система и активността на София Тех Парк.

Двамата министри разясниха нововъведенията и високите технологии като една от сферите с максимален капацитет за взаимно съдействие сред двете страни.

„ София притегля от ден на ден задгранични стартъпи, а в Израел тази среда е развита на извънредно високо равнище “, акцентира Никола Стоянов.

Двамата дискутираха благоприятни условия за обмяна на опит и иницииране на бизнес задачи от двете страни за осъществяване на повече взаимни планове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР