Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Целенасочени инвестиции и учебни програми са необходими за адаптиране на образователните системи в ЕС към екологичния преход

Българският еврокомисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова разгласи предложение за Препоръка на Съвета по отношение на образованието за екологична резистентност в Европейския съюз. Целта е да се подкрепят страните членки, учебните заведения и всички просветителни институции да дават на учащите умения в региона на изменението на климата и околната среда, оповестиха от представителството на Европейката комисия в София.

„ Образованието е ключ към отговорите на доста от провокациите, пред които сме изправени през днешния ден. Борбата с изменението на климата изисква промени в нашето държание, просвета и метод на живот, както и директно ангажиране на жителите. Тази промяна стартира още в учебно заведение. Всички учащи от най-ранна възраст се нуждаят от насърчаване на умения за предприемане дейности за запазване на нашата планета и биоразнообразието “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Комисар Габриел акцентира на три значими аспекта. Първо, значимо е да се даде на всички учащи достъп до висококачествено и приобщаващо обучение по въпросите на изменението на климата и биологичното многообразие. Второ, развиването на умения в региона на опазването на околната среда и битката с климатичните промени би трябвало да залегне в основата на образователните стратегии. Тя акцентира, че за по-добра готовност за екологичния преход, е належащо да се активизират национални и европейски средства за вложения в екологосъобразни инфраструктура и запаси.

Българският еврокомисар обърна внимание и на новата европейска рамка за компетентностите в региона на устойчивостта, направена от екипа й в Съвместния проучвателен център. Тя обрисува уменията, нужни за екологичния преход, включващи сериозно мислене, разпоредителност и схващане на въздействието, което ежедневните дейности оказват върху околната среда и климата.

„ С „ Коалицията за обучение за климата “, „ Новия европейски Баухаус “ и Европейската година на младежта 2022 година имаме опцията да обединим цели общности – възпитаници, преподаватели, учени, локалните управляващи и бизнеса, с цел да подпомогнем построяването на умения за битка с климатичните промени. С стратегиите в ресора ми „ Еразъм+ “ и Европейския корпус за взаимност “ ще подкрепим планове за създаване на екологични компетентности, насочени към бъдещето образователни стратегии и ангажирането на младежите в битката против климатичните промени “, разяснява още Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР