Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше избрана за координатор на

...
Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше избрана за координатор на
Коментари Харесай

Избраха Ева Майдел за координатор на групата на ЕНП в комисията за развитие на технологиите

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше определена за координатор на групата на ЕНП в новосъздадената специфична комисия на Европейския парламент за развиване на технологиите, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"В идващите 12 месеца ни следва тежката задача да предложим ограничения на европейско равнище, които да усилят доверието на жителите в нови технологии като изкуствен интелект и роботика, като ги създадем по-предвидими и сигурни за потребление. Трудно ще създадем европейски Facebook или Амазон, само че имаме късмет да допринесем за появяването на идващия софтуерен колос в нова сфера. Нужно е да прилагаме единни за целия Европейски Съюз стандарти и морални правила в развиването на изкуствения разсъдък. Така от една страна ще осигурим предвидимост на бизнеса, a от друга ще подсигуряваме, че технологиите работят в услуга на обществото, а не са инструмент за зловредни дейности ", съобщи след избирането си Ева Майдел, която е единственият български представител в специфичната комисия.

В отговорностите на Ева Майдел като координатор на евродепутатите от ЕНП в комисията влизат координиране на обща позиция на групата по основни въпроси, организация на дневния ред и целите на комисията дружно с координаторите на останалите политически групи, систематизиране на работата измежду членовете от ЕНП.

"За да подсигуряваме, че необятното нахлуване на технологиите в всекидневието ни е насочено към и в интерес на индивида, ще начертаем проект от ограничения, които да бъдат препоръчани за европейско законодателство. Трудностите при контролиране на толкоз нова материя идват от риска да не задушиш нововъведенията с тежка администрация. Затова като най-голямата политическа група в Европа която постоянно работи за стимулиране на бизнесмените, ще следим да няма несъразмерни ограничавания ", добави Ева Майдел.

Новата комисия има 33 членове и ще работи 12 месеца след първото си съвещание. Тя би трябвало да показа оценка, в която се дефинират общите цели на Европейски Съюз в средносрочен и дълготраен проект и която включва главните стъпки, нужни за тяхното реализиране, в това число пътна карта за "Европа, готова за цифровата епоха ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР