Българският червен кръст започва от днес раздаването на пакети с

...
Българският червен кръст започва от днес раздаването на пакети с
Коментари Харесай

БЧК започва раздаването на пакети с 15 основни хранителни продукти

Българският червен кръст стартира от през днешния ден раздаването на пакети с 15 съществени хранителни артикули, обезпечени от Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне.
   
Около половин милион български жители ще бъдат подкрепени с близо 5 500 тона храни на обща стойност 13 милиона 348 хиляди лв..
 
Списъците са направени от Агенцията за обществено подкрепяне. Раздаването е по график за всяка област, в 309 краткотрайни пункта в цялата страна, и ще продължи до 19 ноември.

Пакетите съдържат 15 типа артикули от първа нужда - брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и девет типа консерви - зеленчукови, месни и рибни, разгласи заместител общественият министър Иван Кръстев:

" Агенцията за обществено подкрепяне направи анкети по отношение на потребностите на семействата, тъй като не всички храни са подобаващи за хора с хронични болести, за деца, там, където има небогати фамилии, тъй че сме се старали в размера от храни, които ще бъдат предоставени, да бъдат обезпечени всички групи с задоволително дълготрайни артикули, с цел да могат да бъдат употребявани напред във времето в идният зимен сезон ".

За тричленните и по-големите фамилии са планувани пакети от съвсем 28 кг храни общо, а по-малките семейства ще получат към 18 кг.

За възрастните и мъчно преносимите хора питателните пакети се доставят по домовете им от доброволците на БЧК, обществени служащи и от кметовете на обитаемоте места.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР