Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите

...
Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите
Коментари Харесай

Българският Червен кръст продължава да помага на пострадалите от наводненията

Българският Червен кръст (БЧК) продължава да оказва помощ на засегнатите от наводненията след проливните дъждове, оповестиха от организацията. Представители на БЧК от първите часове са на терен и оказват помощ и подпомагане на засегнатите от наводненията в областите Монтана, Видин, Враца и София-област. Прави се оценка на вредите и се дава най-необходимото.

От запаса на регионалните препоръки на организацията са раздадени минерална вода, подкрепителни закуски, почистващи препарати. В резултат на огледите на място във всички наранени региони и оценката на вредите, БЧК неотложно даде 500 литра вода за три детски градини в Етрополе.

Пет тона почистващи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, както и облекла от Централния запас са предоставени на Берковица и други наранени обитаеми места в област Монтана. В петък са раздадени почистващи и хигиенични материали на над 50 фамилии.

За село Лиляче в област Враца са предоставени постелъчно долни дрехи, одеяла и облекла.

От Червения кръст показват, че наблюдават ситуацията и при нужда имат подготвеност да активизират спомагателен запас от бедствения си запас за подкрепяне на най-нуждаещите се.

Днес министър председателят Николай Денков съобщи във Враца, че с помощта на съответната реакция на кметовете и регионалния шеф, и благодарение на противопожарните служби и военните, е преодоляна най-голямата рецесия.

По думите му следва разказване на вредите във връзка с разрушената инфраструктура. Предстои и подаване на заявки за помощ от страна на потърпевшите хора, с цел да може до края на месеца да им бъде изплатена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР